EUR: 331,64 Ft
CHF: 301,65 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Belföld

Cipőfűzővel és puszta kézzel fojtogatta gyermekeit Lívia

Ötéves lányát és kétéves fiát is megpróbálta megfojtani egy 28 éves százhalombattai nő 2014 augusztusában. D. Lívia ügyében várhatóan pénteken hoz ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék.

fojtogato anya d_livia

D. Lívia korábban 13 alkalommal kísérelt meg öngyilkosságot

Borzalmas családi tragédia szemtanújává vált az a szomszéd, akihez a 28 éves D. Lívia azzal kopogtatott be 2014. augusztus 18-án éjjel Százhalombattán, hogy „baj van, megöltem a gyerekeimet”. Szerencsére tévedett, de a nyomozás adatai szerint ez nem az anyán múlt. D. Líviát mindenki labilis idegrendszerű nőként ismerte, összesen 13 alkalommal próbált meg végezni magával. Azon az estén azonban gyermekeit is „magával akarta vinni”.


A nő és két gyermeke albérletben élt a százhalombattai lakásban, de a bérleményt felmondták, Líviáék aznap éjfélig kaptak határidőt, hogy elhagyják az ingatlant. A vád szerint este 11 órakor D. Lívia felkelt és ötéves lányát egy cipőfűzővel fojtogatni kezdte, majd kétéves kisfiát puszta kézzel próbálta megölni. Sikertelenül, mert a gyermekek végül is csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. Ezek után erős nyugtatókat vett be, ezért a szomszéd hívására kiérkező rendőrök előbb őt is kórházba szállíttatták.

Két nappal később vették őrizetbe. Kihallgatásán azt állította, nem emlékszik a történtekre, de a nyomozóknak úgy fogalmazott: „a gyermekeim az enyémek, senki sem veheti el tőlem őket, csak nyugalmat akartam nekik”. A most harmincéves nő azóta is az Igazságügyi és Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) van, előzetes letartóztatásban. Ide a mentálisan zavart elkövetők kerülnek.


A várhatóan holnap befejeződő büntetőper során arra is fény derült, hogy a kettős emberölési kísérlettel megvádolt anya korábban prostitúcióból élt és előfordult, hogy akkor szexelt, amikor a gyerekek is a szobában voltak.

fojtogato anya Szazhalombatta fojtogato kotel Szazhalombatta

Kapcsolódó Cikkek

 • Holnaptól már nem lesz a Fidesz tagja Borkai Zsolt

  Holnaptól már nem lesz a Fidesz tagja Borkai Zsolt

  A külföldön tartózkodó Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot, a botrányba keveredett, ám vasárnap újraválasztott győri polgármestert.

 • Elgázolt egy embert a vonat Nyírbogdánynál

  Elgázolt egy embert a vonat Nyírbogdánynál

  Elgázolt egy embert a Záhonyból Ceglédre tartó vonat Nyírbogdánynál, emiatt 10-15 perccel nőhet a menetidő Nyíregyháza és Záhony között – írta a Mávinform hétfő kora este a honlapján.

 • Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíti, hogy tagja az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banknak

  Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíti, hogy tagja az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banknak

  Magyarország globális pénzügyi és gazdasági kapcsolatait erősíti, továbbá a magyar vállalatok hozzáférését is segíti az ázsiai piacokhoz, hogy az ország 2017 óta tagja a világ egyik legnagyobb fejlesztési bankjának, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banknak (AIIB) – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, miután hivatalában fogadta Jin Liqunt, az AIIB elnökét.