EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb XV.kerület

Csodavár épül a kerületben

A Down Egyesület 2011-ben nyitotta meg a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóházat Nyíregyházán. A már jól működő intézmény nagy testvérének alapkövét helyezték el Budapesten a XV. kerületben, az Árvavár u. 1. alatt.

csdv01_a

A Csodavár Fejlesztő Központ és Játszóház az országban egyedülálló létesítmény lesz

A Csodavár célja, hogy munkájával hozzájáruljon egy egészséges, befogadó szemléletű társadalom kialakulásához. Mint azt a Lokál Extra megtudta, a fejlesztőterápiákon és segítségnyújtáson túl az egyesület szeretné, ha a gyermekekben korán kialakulhatna a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos természetes magatartás. Valódi elfogadást és hathatós segítséget csak így lehet várni egymástól.


csodavar_idokapszula_kis (104)

Az alapkő letételnél az egyesület egyik neveltje is segített

– Egy 5-6 évvel ezelőtti álom és terv kezdő lépéseihez ért el a Down Egyesület – mondta lapunknak Kisari Károly, a szervezet elnöke. – A nyíregyházi Csodavár felkészült csapata jelenleg 80 gyermek korai fejlesztése mellett 150 egyéb fejlesztésre szoruló személyt lát el, emellett közel 600 kisgyermeknek segít nap mint nap. Ennek a modellnek az alapjait szeretnék most lerakni a fővárosban ezzel a 730 négyzetméteres épülettel. A fejlesztőcentrum és játszóház kialakításában nemcsak gyógypedagógiai és egyéb fejlesztő szakemberek vesznek részt, hanem a témát mélységében ismerő, a gyermekek világával azonosulni tudó belsőépítészek, játéktervezők is, hogy a megszokott sablonokból kilépve igazi minőségi tér jöhessen létre, amely mindannyiunk épülésére szolgál.

csodavar_idokapszula_kis (7)

A beruházás a Velux Alapítványok támogatásával valósulhat meg, az épület alapkövét már le is tették.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.