EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Program

Dübörög a Balaton Sound

Fotó: Csudai Sándor

Macklemore magyar mezben tolta Fotó: Csudai Sándor

Magyar mezben lépett színpadra az idén tízesztendős Balaton Sound első fő fellépője, Macklemore . Európa legizgalmasabb vízpari bulifolyamán közel 300 fellépő váltja egymást a különböző színpadokon az öt nap alatt.

A kínálat idén is világszínvonalú, a Nagyszínpadon Macklemore & Ryan Lewis mellett olyan nevek szerepelnek, mint Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Robin Schulz vagy Armin van Buuren. A Telekom Aréna szintén nagy nevekkel lesz tele: Oliver Heldens, Nervo, Ferry Corsten, Paul van Dyk, Deorro. A Jager Arénában többek között a hazai élvonal és a nagy kedvencek, vagyis a Wellhello, Halott Pénz, Brains vagy Majka & Curtis mellett nemzetközi sztárfellépők is sorakoznak, mint például Tyler, The Creator, DMX, Alan Walker vagy a GTA.


– Egy 200 fős stáb dolgozott folyamatosan azon, hogy felépüljön a Balaton Sound látványos komplexuma. A 25 hektáros fesztiválon 10 színpadot építettünk fel, amelyek összfelülete 2500 m2, köztük a legnagyobb, a 140 tonnás, 20 méter magas, 1200 m2-es nagyszínpad – árulta el a kulisszatitkokat Lobenwein Norbert, a Sound egyik fő szervezője. A Telekom Aréna 4600 m2-es, de a Jager Aréna is több mint 1000 m2. A Sound jellegzetessége a vízre épített stégek és színpadok változatos kínálata, ezekből összesen 2000 m2 található a Balaton vizén. A látogatóknak 800 vécét és 200 tusolót állítottak fel, a biztonságot 300 fős személyzet szavatolja, míg az egészségügyi bázison 250 fő dolgozik felváltva.

Fiatalok szórakoznak a 2016-os Balaton Sound fesztiválon. 2016.07.06 Fotó: Csudai Sándor sátor, költözés fesztivál, szórakozás, balaton buli, mosoly

Nagy-szín-pad! Nagy-szín-pad! Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Pasis szelfi Fotó: Csudai Sándor

Fiatalok költöznek be a 2016-os Balaton Sound fesztiválra. 2016.07.06 Fotó: Csudai Sándor sátor, költözés fesztivál, szórakozás, balaton buli, mosoly

Nem mindegy, hogy hol áll a sátor! Fotó: Csudai Sándor

 

Így fesztiválozzunk!

A sátor felállításához igazi stratégának kell lenni! A legfontosabb, hogy messze legyen a hangfalaktól, de közel a zuhanyzókhoz. Vigyázzunk a lejtőkre, hogy eső esetén ne alattunk gyűljön össze minden víz, és figyeljük meg a szélirányt is, hogy a mobil vécék szaga az ellenkező irányba terjedjen. Ahol sok ember összejön, ott megjelennek a zsebesek is. A fesztiválkártya szuper megoldás ellenük, és a sátorban sem szabad semmi értékeset hagyni. A legtöbben úgy tervezik, hogy napi 5000 forintot költenek az idei fesztiválokon, és ez az árakat ismerve komoly kihívás, vagyis érdemes előre tervezni. Minden fesztivál területén van ingyenes ivóvíz, a kifogyott PET-palackot bármikor újra lehet tölteni, az üresjáratokban pedig ugorjunk ki vásárolni a legközelebbi boltba. A spórolás már a jegyvásárlással kezdődik: a Simple alkalmazással például 2000 forinttal olcsóbban lehet napijegyet venni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek