2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Külföld

Egy grammot nyom az állatkórház legkisebb betege

Boop-nak nevezték el azt a néhány hetes oposszumegeret, akit az Australia Zoo Wildlife Hospital állatkórház gondozói mentettek meg a biztos haláltól.

Az apróságot valamilyen oknál fogva édesanyja elhagyta erszényéből, ami számára egyet jelentett volna a biztos halállal. A kicsi oposszumegér, vagy más néven tollfarkú repülőerszényes normális esetben születése után még két hónapig anyja erszényében cseperedik, ugyanis ilyen korban még képtelen magáról gondoskodni. Boop-nak még sokat kell nőnie, hogy elérje felnőtt méretét, (6-8 centiméter) így addig szinte biztos, hogy az állatkórház gondozóinak vendégszeretetét fogja élvezni.

Fotó: Facebook - Australia Zoo Wildlife Warriors

Fotó: Facebook – Australia Zoo Wildlife Warriors

Kapcsolódó Cikkek

  • A pesti srácok szabadságharca a mai Európában is folytatódik

    A pesti srácok szabadságharca a mai Európában is folytatódik

    Az 1956-os forradalom ereje segíti a magyarokat, hogy a mai Európában is felemeljék a fejüket – mondta Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, aki a római magyar nagykövetségen tartott megemlékezésen nyilatkozott az MTI-nek kedd este.

  • A legkisebb kiterjedésű volt az ózonlyuk 1982 óta

    A legkisebb kiterjedésű volt az ózonlyuk 1982 óta

    Az Antarktisz fölötti sztratoszférában kialakult abnormálisan meleg hőmérséklet drámai mértékben korlátozta az ózonveszteséget szeptemberben és októberben, ami a legkisebb méretű ózonlyukat eredményezte idén 1982 óta – közölték az amerikai Nemzeti Légkör-és Óceánkutató Hivatal (NOAA) és az amerikai űrkutatásai hivatal, a NASA kutatói.