EUR: 344,98 Ft
CHF: 320,84 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb XVI.kerület

Egy karrier megkoronázása jöhet Rióban

Decsi Tamás nemcsak Árpádföldön lakik, de az édesapja által a pekingi olimpiát követően megalapított Kertvárosi Vívó SE-nek is tagja. Sportemberi nagyságát bizonyítja, hogy bár már többen is leírták őt, képes volt kiharcolni a riói olimpiai részvétel jogát, pedig a programból kimarad a kardcsapatverseny, így egyéniben kellett kvalifikálnia magát. Decsi második olimpiájára készül, emellett 2007-ben tagja volt a világbajnok kardcsapatnak, nyert egy ezüst- és három világbajnoki bronzérmet, 2009-ben pedig az év vívója volt, így már csak a kiemelkedő olimpiai szereplés hiányzik a palettáról.

Kazany, 2014. július 21. A magyar Decsi Tamás az orosz Alekszej Jakimenko elleni asszójában, a kazanyi vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének bronzmérkőzésén 2014. július 21-én. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Decsi Tamás világbajnokságot már nyert. Most jöhet az olimpia (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.