EUR: 345,76 Ft
CHF: 319,96 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Tech

Egyesül a Citrix egyik üzletága és a LogMeIn

Egyesül a magyar gyökerű távelérési, -felügyeleti és távtámogatási megoldásokkal foglalkozó LogMeIn Inc. a szerverszoftverekre specializálódott Citrix Systems GoTo üzletágával – közölte a LogMeIn szerdán.

Az egyesített vállalat bevétele várhatóan meghaladja az egymilliárd dollárt, világszerte több mint kétmillió ügyféllel.


Az egyesüléstől mindkét cég jelentős – az első év végére 65 millió, a második évben több mint 100 millió dollár – költségmegtakarítást remél.

A tranzakciót a LogMeIn sajátrészvény-tranzakcióval fizeti ki; a Citrix részvényesei összesen 27,56 millió LogMeIn részvényt kapnak, ami 1,8 milliárd dollárnak felel meg.

A 2003-ban alakult LogMeIn alapítója magyar szakember, központja jelenleg azonban már Bostonban van. A vállalat világszerte 8 irodával rendelkezik, és több mint 800 alkalmazottat foglalkoztat.

A vállalat az idén a második negyedévben mintegy 83,3 millió dollár árbevételt ért el, ez 28 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

Kapcsolódó Cikkek

 • Segítség, kitört rajtam a technopánik!

  Segítség, kitört rajtam a technopánik!

  Napi több órát töltünk telefonnyomkodással
  A folyamatosan változó technológia, az egymást követő újdonságok gyakran okoznak olyan érzést, hogy “Jézusom, ez már követhetetlen, ennek biztosan katasztrófa lesz a vége!

 • Ön mekkora szűrőbuborékban él?

  Ön mekkora szűrőbuborékban él?

  A filter bubble, vagyis a szűrőbuborék gyakkorlatilag az a jelenség, amikor az online térben csak a hozzánk hasonlók és a miénkkel egyetértő vélemény vesz körbe bennünket.

 • A digitális én

  A digitális én

  Nagyon ritka, ha valakinek az online személyisége teljesen megegyezik a valós énjével. Szerencsés esetben csupán egy kicsit kozmetikázott és ráncfelvarrott a digitális közösségi identitás, súlyosabb esetben azonban köszönö viszonyban sincs a valósággal.