EUR: 331,65 Ft
CHF: 301,55 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Belföld

Egymást verték a körhintások

Körhintát üzemeltető két társaság tagjai verekedtek össze a mezőkövesdi búcsúban – tudta meg a Lokál. Az ügyben kilenc embert állítottak elő garázdaságért.

Célba lövés, dodzsem, körhinta  egy vidéki búcsú szokásos kellékei. Mezőkövesden utóbbiból lett a probléma. Történt ugyanis, hogy a helyi városközpont parkolójában felállított vidámparkban két, körhintát üzemeltető társaság tagjai kerültek összetűzésbe. A vita, majd a verekedés tárgya az volt, hogy ki hova állítsa fel a ringlispíljét. Információink szerint egy budapesti és egy ózdi társaság emberei csaptak össze, legalább harmincan. Szemtanúk elmondása szerint karókkal, baseballütőkkel, vasakkal estek egymásnak a vásárosok.


 Éppen a gyerekeimmel sétáltam arra, de még a szemüket is el kellett takarnom, olyan véres verekedés volt. Éppen egy teherautó-sofőrt ütöttek és próbáltak megakadályozni abban, hogy elinduljon. Amikor a rendőrök kiérkeztek, alig tudták őket megfékezni  mesélte lapunknak az egyik szemtanú és hozzátette: vérző fejű emberek tántorogtak, szinte mindenkit el kellett látniuk a kiérkező mentőknek.

A borsodi rendőrök a Lokálnak megerősítették, hogy az ügyben garázdaság miatt indult eljárás kilenc ember ellen.


 Mezőkövesden két mutatványosvállalkozás tagjai között alakult ki először szóbeli vita a búcsú helyszínén történő letelepedésük, illetve helyfoglalásuk miatt. A vita később verekedésbe torkollott. A kiérkező rendőrök a fizikai inzultust félbeszakították és a verekedőket előállították mondta Janasóczki Attila rendőrségi szóvivő. Az egyik társaság ügyvédje másképp látja.

 Ügyfelemet csoportosan támadták meg, így természetes, hogy munkatársai a segítségére siettek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a garázda bűncselekményekben ők is felelősek lennének, mindössze védték testi és anyagi épségüket  fejtette ki az ügyvéd, dr. Lichy József majd hozzátette: olyan komoly sérüléseket szenvedtek ügyfelei, hogy kórházban kellett ellátni őket.

Budapest, 2012. október 6. Érdeklődők állnak a polip körhinta mellett a budapesti Vidám Parkban 2012. október 6-án. MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

Strasbourg, 2002. január 3. Strasbourgi karácsony. MTI Fotó: Sándor Katalin


MTI Fotó: Sándor Katalin

 

                                                            

Kapcsolódó Cikkek

 • Holnaptól már nem lesz a Fidesz tagja Borkai Zsolt

  Holnaptól már nem lesz a Fidesz tagja Borkai Zsolt

  A külföldön tartózkodó Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot, a botrányba keveredett, ám vasárnap újraválasztott győri polgármestert.

 • Elgázolt egy embert a vonat Nyírbogdánynál

  Elgázolt egy embert a vonat Nyírbogdánynál

  Elgázolt egy embert a Záhonyból Ceglédre tartó vonat Nyírbogdánynál, emiatt 10-15 perccel nőhet a menetidő Nyíregyháza és Záhony között – írta a Mávinform hétfő kora este a honlapján.

 • Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíti, hogy tagja az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banknak

  Magyarország gazdasági kapcsolatait erősíti, hogy tagja az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banknak

  Magyarország globális pénzügyi és gazdasági kapcsolatait erősíti, továbbá a magyar vállalatok hozzáférését is segíti az ázsiai piacokhoz, hogy az ország 2017 óta tagja a világ egyik legnagyobb fejlesztési bankjának, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banknak (AIIB) – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, miután hivatalában fogadta Jin Liqunt, az AIIB elnökét.