EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,88 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Egymást verték a körhintások

Körhintát üzemeltető két társaság tagjai verekedtek össze a mezőkövesdi búcsúban – tudta meg a Lokál. Az ügyben kilenc embert állítottak elő garázdaságért.

Célba lövés, dodzsem, körhinta  egy vidéki búcsú szokásos kellékei. Mezőkövesden utóbbiból lett a probléma. Történt ugyanis, hogy a helyi városközpont parkolójában felállított vidámparkban két, körhintát üzemeltető társaság tagjai kerültek összetűzésbe. A vita, majd a verekedés tárgya az volt, hogy ki hova állítsa fel a ringlispíljét. Információink szerint egy budapesti és egy ózdi társaság emberei csaptak össze, legalább harmincan. Szemtanúk elmondása szerint karókkal, baseballütőkkel, vasakkal estek egymásnak a vásárosok.


 Éppen a gyerekeimmel sétáltam arra, de még a szemüket is el kellett takarnom, olyan véres verekedés volt. Éppen egy teherautó-sofőrt ütöttek és próbáltak megakadályozni abban, hogy elinduljon. Amikor a rendőrök kiérkeztek, alig tudták őket megfékezni  mesélte lapunknak az egyik szemtanú és hozzátette: vérző fejű emberek tántorogtak, szinte mindenkit el kellett látniuk a kiérkező mentőknek.

A borsodi rendőrök a Lokálnak megerősítették, hogy az ügyben garázdaság miatt indult eljárás kilenc ember ellen.


 Mezőkövesden két mutatványosvállalkozás tagjai között alakult ki először szóbeli vita a búcsú helyszínén történő letelepedésük, illetve helyfoglalásuk miatt. A vita később verekedésbe torkollott. A kiérkező rendőrök a fizikai inzultust félbeszakították és a verekedőket előállították mondta Janasóczki Attila rendőrségi szóvivő. Az egyik társaság ügyvédje másképp látja.

 Ügyfelemet csoportosan támadták meg, így természetes, hogy munkatársai a segítségére siettek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a garázda bűncselekményekben ők is felelősek lennének, mindössze védték testi és anyagi épségüket  fejtette ki az ügyvéd, dr. Lichy József majd hozzátette: olyan komoly sérüléseket szenvedtek ügyfelei, hogy kórházban kellett ellátni őket.

Budapest, 2012. október 6. Érdeklődők állnak a polip körhinta mellett a budapesti Vidám Parkban 2012. október 6-án. MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

Strasbourg, 2002. január 3. Strasbourgi karácsony. MTI Fotó: Sándor Katalin


MTI Fotó: Sándor Katalin

 

                                                            

Kapcsolódó Cikkek

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet Sneider Tamás újdonsült, ügyvéd felesége, amikor 2016 nyarán a Jobbikot addig kiszolgáló jogász hozzáment “a néppártosodás ökléhez”, vagyis a Roy becenevű egykori szkinhedvezérhez, akinek a lagzin is ez a becenév állt az ültetőkártyáján.