EUR: 322,64 Ft
CHF: 285,78 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

Eltitkolta, hogy migránsok erőszakolták meg

Három migráns erőszakolt meg egy baloldali német aktivistát. Selin Gören először azt hazudta a rendőrségen, hogy németek voltak az elkövetők. Nem szerette volna, hogy az eset miatt támadják az illegális bevándorlókat.

Selin Gören (Fotó: Facebook)

Selin Gören (Fotó: Facebook)

Bevándorlók erőszakolták meg Selin Gören német bevándorláspárti aktivistát – olvasható a Spiegel.de portálon. A január végi történéseket maga az érintett mesélte el az újságnak. Az eset érdekessége, hogy Gören akkor bár feljelentést tett a rendőrségen, viszont csak azért, mert állítása szerint kirabolták. – Vegyes társaság volt, akik egymással németül beszélgettek – a hivatalos jegyzőkönyv szerint ezt közölte a hatóságokkal.


Csakhogy Selin Gören nem mondott igazat, a hazugságot már maga is elismeri. Azon a januári estén ugyanis valójában nem csak a táskáját vették el, hanem meg is erőszakolták, méghozzá három „közel-keleti kinézetű” férfi. – Miközben bántalmaztak, kurd és fárszi nyelven szidtak – nyilatkozta most az egyébként török származású lány.

Azt mondta, ösztönösen tagadta le a rendőrségen, hogy bevándorlók zaklatták. A nyomozók rákérdeztek erre, de ő rasszista indítékot vélt felfedezni a kérdés mögött, ezért hazudott. – Nem akartam, hogy az eset nyomán tovább mélyüljön a menekültekkel szembeni elutasítás, úgy viselkedtem, mint egy asszony, aki az őt megverő férjét védelmezi – fogalmazott.


Selin Gören végül barátja felháborodásának hatására módosította a vallomását és közölte az igazat a rendőrökkel. Arról is beszélt, hogy párttársai megdicsérték, milyen jó, hogy az eset ellenére is megőrizte idegenszeretetét. – Változatlanul antirasszistának tartom magam, viszont már félek az idegenektől – mondta el a Spiegelnek.    

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).