2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Elutasították a doppingoló Lovcsev fellebbezését

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a világbajnok orosz ólomsúlyú súlyemelő, Alekszej Lovcsev fellebbezését.

A döntés értelmében Lovcsev elvesztette a tavaly megszerzett vb-címét és világcsúcsát, valamint a riói olimpia előtt érvénybe lép a nemzetközi szövetség által májusban kiszabott négyéves eltiltása.

Lovcsev versenyzési jogát még karácsonykor ideiglenesen felfüggesztették, miután a novemberi, egyesült államokbeli vb-n a plusz 105 kilogrammosok kategóriájában világcsúcsokkal, így összetettben 475 kilogrammos abszolút rekorddal győzött, a montreali laboratóriumban elvégzett mintaelemzés szerint azonban doppingolt. A vizsgálat a sportolónál tiltott listás növekedési hormon – ipamorelin – használatát mutatta ki, majd a 27 éves Lovcsev laboratóriumi B próbája is pozitív eredménnyel zárult márciusban.

A doppingeset következményeként az orosz sportminisztérium elmozdította állásukból a férfi és női súlyemelő-válogatottak vezetőedzőit.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szenzációs gyorskorcsolyázók

    Szenzációs gyorskorcsolyázók

    Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

  • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

    Elnézést kért a Fraditól a menedzser

    Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.