EUR: 322,64 Ft
CHF: 285,78 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

Embereket ölt a hőhullám

Hárman meghaltak, és mintegy négyszázkilencvenen kórházba kerültek csütörtökön a Japánban tomboló hőhullám miatt.

Egy 88 éves, valamint egy 81 éves asszony a földjén dolgozott, de a tűző nap miatt összeesett. Kórházba szállításuk után már csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok.


Egy 36 éves férfi, aki egy gyárépület külterületén dolgozott a hőségben, ugyancsak összeesett és eszméletét vesztette. Őt szintén kórházba vitték, de már nem tudtak segíteni rajta.

Az idei nyár eddigi legmagasabb hőmérsékleti értékét mérték csütörtökön a szigetország keleti részén fekvő Jamanasi prefektúra Kosu városában. A hőmérő higanyszála 38,8 Celsius-fokot mutatott. Ettől a Japán középső részén fekvő Sizuoka prefektúra Kavane-Honcso településén mért érték csupán két tizeddel maradt el. A fővárosban, Tokióban 37,7 Celsius-fokot regisztráltak.

A japán meteorológiai szolgálat időjárás-jelentése szerint egy forró levegővel teli, magas nyomású frontrendszer fedi le a szigetország jelentős részét.

Az előrejelzések szerint Kelet-Japánban pénteken továbbra is hőségre kell számítani, míg az ország nyugati és délnyugati részén az alacsony nyomású frontrendszerek esőt hozhatnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).