2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Extra

Eszenyi Enikő: Hajlamos vagyok minden túlzásra

Óriási szíve van, de ha kell, kemény döntéseket is képes meghozni – Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője a Lokálnak mesélt az életét kitöltő színházról és arról, minek köszönheti, hogy most is csúcsformában van.

Eszenyi Enikőt nemrég a Forbes magazin az ország egyik legbefolyásosabb nőjének választotta. Az igazgatónő örült az elismerésnek, de van valami, aminek még ennél is jobban örülne.


– Akkor lennék valóban befolyásos nő, ha el tudnám érni, hogy megemelhessem a munkatársaim bérét. Rendkívüli csapattal dolgozhatok, és úgy érzem, hogy maximálisan kihasználjuk a lehetőségeinket. Szeretném, ha a későbbiekben megkezdődne a Vígszínház felújítása is, ami már nagyon időszerű lenne – sorolta Eszenyi Enikő, aki úgy jellemezte az előző évadot, hogy a „nagy nézőszámok, nagy nemzetközi figyelem és nagy alakítások” időszaka volt, és reméli, a következő évadban is hasonló sikereknek örülhetnek majd. A Vígszínház tíz bemutatót tart a jövő évadban, többek között Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című művét is láthatják a nézők, ráadásul zenés változatban. A sikerek ellenére nőként nem mindig könnyű érvényesülni, de ez Eszenyi Enikőt egy kicsit sem zavarja.

– Hozzászoktam ehhez az évek folyamán, és tapasztalatokkal gyarapodva egyre jobban tudom kormányozni a színházat. Sok helyzetben nem volt könnyű, de én töröm az utat azok a nők előtt is, akik utánam jönnek – mondta Eszenyi, aki most is csúcsformában van. És hogy mi a titka?


vg_eszenyi_portre_01_domolky_daniel_PRINT_015

Eszenyi Enikő fotó: Dömölky Dániel

– Ha van egy kis időm, akkor reggel tornával kezdem a napot, az nagyon jól bemelegít. De ha két hétig nem jut erre idő, akkor tudom, hogy gyötrőkúrám lesz. Hajlamos vagyok mindent túlzásba vinni. Ez azt jelenti, ha úgy hozza az élet, hogy ne egyek egész nap, akkor nem eszem, ha pedig úgy, hogy nyolc órát kell tornázni, akkor azt is megteszem. Néha olyan vagyok, mint egy kitartó aszkéta, de szerencsére arra is képes vagyok, hogy visszavegyek a túlzásokból. Ha kérdezik tőlem, hogy mi a titkom, viccesen azt szoktam mondani, hogy biztos csodákra képes a csengeri kút vize. A szülőfalumnál ugyanis mindig ittunk a kút vizéből. Szerintem ez lehet az igazi titok! – nevetett Enikő, aki nem tagadja, hogy mindene a színház, alig jut másra ideje.

– Ha a színházban rendben mennek a dolgok, akkor én is rendben vagyok. Igaz, hogy nincs sok szabadidőm, de ez nem jelenti azt, hogy elhanyagolnám a családomat. Mindennap beszélek édesanyámmal, és az unokaöcsémmel, Farkassal is rendszeresen találkozom. 12 éves, és nem szeretne színész lenni. Minden vágya, hogy vasutas legyen, én pedig mindenben támogatom!

vg_eszenyi_portre_01_domolky_daniel_PRINT_021

Eszenyi Enikő Fotó: Dömölky Dániel

vg_eszenyi_portre_01_domolky_daniel_PRINT_026

Eszenyi Enikő fotó: Dömölky Dániel

Címkék

Kapcsolódó Cikkek