2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb XX.kerület

Évek kellettek, de megvannak a tettesek

Budapest, 2009. április 24. Tuschek Mónika, a labor technikusa DNS-mintát tart kezében a Magyar Természettudományi Múzeum Molekuláris Taxonómiai Laboratóriumában. Az intézményben a legkülönbözőbb növény- és állatfajok, illetve az ember molekuláris markereinek - amely legtöbbször DNS - vizsgálata alapján populációbiológiai, biodiverzitási, molekuláris rendszertani, molekuláris evolúciós és konzerváció biológiai kutatások folynak. Ezek a vizsgálatok a múzeumi tárak, a növénytár, az állattár és az Embertani Tár kutatási programjaihoz kapcsolódnak, a növénytani, állattani, ökológiai, rendszertani és antropológiai kutatások elengedhetetlen részeit képezik. MTI Fotó: Kollányi Péter

illusztráció
MTI Fotó: Kollányi Péter

DNS-nyom alapján fogták el azt a 49 éves férfit, aki a gyanú szerint 42 éves társával még 2013-ban megölt egy 80 éves asszonyt Kispesten − írta a Zsaru magazin információi alapján a távirati iroda. Három évvel ezelőtt az Attila utcai társasházban az egyik lakó értesítette a rendőrséget, hogy több napja nem látott szomszédja bejárati ajtaja nincs bezárva. A kerületi rendőrök a lakás egyik szobájában a padlón vérbe fagyva találták meg az idős asszony holttestét.

A helyszíni szemle során az áldozat testén rögzítettek DNS-maradványokat, de akkor nem találtak egyezést a nyilvántartásban. Később, egy másik bűncselekmény kapcsán azonosított férfi, B. Mihály DNS-e viszont megegyezett a helyszínen talált bizonyítékkal. A rendőrök június közepén el is fogták a gyanúsítottat, aki azt állította, egyik ismerőse, B. Sándor kérte a segítségét egy betöréshez. Ő kint várakozott a lakás előtt, míg B. Sándor bement, majd amikor követte, az asszony már véresen feküdt a földön. B. Sándor felforgatta a szobát, de mindössze pár tízezer forintot talált, azt elosztották, majd az asszonyt a sorsára hagyták. B. Sándor egy másik bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásba került, ebben az ügyben nem tett vallomást. B. Mihály előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte. A két férfit emberölés bűntettével gyanúsítják.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.