2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb XX.kerület

Évek kellettek, de megvannak a tettesek

Budapest, 2009. április 24. Tuschek Mónika, a labor technikusa DNS-mintát tart kezében a Magyar Természettudományi Múzeum Molekuláris Taxonómiai Laboratóriumában. Az intézményben a legkülönbözőbb növény- és állatfajok, illetve az ember molekuláris markereinek - amely legtöbbször DNS - vizsgálata alapján populációbiológiai, biodiverzitási, molekuláris rendszertani, molekuláris evolúciós és konzerváció biológiai kutatások folynak. Ezek a vizsgálatok a múzeumi tárak, a növénytár, az állattár és az Embertani Tár kutatási programjaihoz kapcsolódnak, a növénytani, állattani, ökológiai, rendszertani és antropológiai kutatások elengedhetetlen részeit képezik. MTI Fotó: Kollányi Péter

illusztráció
MTI Fotó: Kollányi Péter

DNS-nyom alapján fogták el azt a 49 éves férfit, aki a gyanú szerint 42 éves társával még 2013-ban megölt egy 80 éves asszonyt Kispesten − írta a Zsaru magazin információi alapján a távirati iroda. Három évvel ezelőtt az Attila utcai társasházban az egyik lakó értesítette a rendőrséget, hogy több napja nem látott szomszédja bejárati ajtaja nincs bezárva. A kerületi rendőrök a lakás egyik szobájában a padlón vérbe fagyva találták meg az idős asszony holttestét.

A helyszíni szemle során az áldozat testén rögzítettek DNS-maradványokat, de akkor nem találtak egyezést a nyilvántartásban. Később, egy másik bűncselekmény kapcsán azonosított férfi, B. Mihály DNS-e viszont megegyezett a helyszínen talált bizonyítékkal. A rendőrök június közepén el is fogták a gyanúsítottat, aki azt állította, egyik ismerőse, B. Sándor kérte a segítségét egy betöréshez. Ő kint várakozott a lakás előtt, míg B. Sándor bement, majd amikor követte, az asszony már véresen feküdt a földön. B. Sándor felforgatta a szobát, de mindössze pár tízezer forintot talált, azt elosztották, majd az asszonyt a sorsára hagyták. B. Sándor egy másik bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásba került, ebben az ügyben nem tett vallomást. B. Mihály előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte. A két férfit emberölés bűntettével gyanúsítják.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.