EUR: 344,62 Ft
CHF: 319,67 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XX.kerület

Évek kellettek, de megvannak a tettesek

Budapest, 2009. április 24. Tuschek Mónika, a labor technikusa DNS-mintát tart kezében a Magyar Természettudományi Múzeum Molekuláris Taxonómiai Laboratóriumában. Az intézményben a legkülönbözőbb növény- és állatfajok, illetve az ember molekuláris markereinek - amely legtöbbször DNS - vizsgálata alapján populációbiológiai, biodiverzitási, molekuláris rendszertani, molekuláris evolúciós és konzerváció biológiai kutatások folynak. Ezek a vizsgálatok a múzeumi tárak, a növénytár, az állattár és az Embertani Tár kutatási programjaihoz kapcsolódnak, a növénytani, állattani, ökológiai, rendszertani és antropológiai kutatások elengedhetetlen részeit képezik. MTI Fotó: Kollányi Péter

illusztráció
MTI Fotó: Kollányi Péter

DNS-nyom alapján fogták el azt a 49 éves férfit, aki a gyanú szerint 42 éves társával még 2013-ban megölt egy 80 éves asszonyt Kispesten − írta a Zsaru magazin információi alapján a távirati iroda. Három évvel ezelőtt az Attila utcai társasházban az egyik lakó értesítette a rendőrséget, hogy több napja nem látott szomszédja bejárati ajtaja nincs bezárva. A kerületi rendőrök a lakás egyik szobájában a padlón vérbe fagyva találták meg az idős asszony holttestét.

A helyszíni szemle során az áldozat testén rögzítettek DNS-maradványokat, de akkor nem találtak egyezést a nyilvántartásban. Később, egy másik bűncselekmény kapcsán azonosított férfi, B. Mihály DNS-e viszont megegyezett a helyszínen talált bizonyítékkal. A rendőrök június közepén el is fogták a gyanúsítottat, aki azt állította, egyik ismerőse, B. Sándor kérte a segítségét egy betöréshez. Ő kint várakozott a lakás előtt, míg B. Sándor bement, majd amikor követte, az asszony már véresen feküdt a földön. B. Sándor felforgatta a szobát, de mindössze pár tízezer forintot talált, azt elosztották, majd az asszonyt a sorsára hagyták. B. Sándor egy másik bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásba került, ebben az ügyben nem tett vallomást. B. Mihály előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte. A két férfit emberölés bűntettével gyanúsítják.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.