EUR: 345,89 Ft
CHF: 320,02 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Extra

Évekig fagyasztva maradnak a Rippel-embriók

Nehéz időszakon van túl Rippel Feri exe, Simó Vivien. Rákos megbetegedése után szerencsére tünetmentes, de elkezdett csomókban hullani a haja. Ráadásul továbbra sem tudja, mi legyen a lefagyasztott Rippel-embriókkal.

Rippel Feri volt felesége, Simó Vivien erős, magabiztos, gyönyörű nő. Végre úgy érzi, hogy igazán harmonikus az élete, de nem tagadja, hogy pokoli időszakon van túl.


Rippel Feri és még felesége, Vivien

Rippel Feri és Vivien hét évig volt együtt fotó:Sáfár Tibor

– Most már bevallhatom, hogy a magánéletemmel nem volt minden rendben. Szakítottunk a párommal, Lacival, el is költöztem tőle, de szerencsére rövid idő alatt sikerült átbeszélni a problémákat. Újra együtt vagyunk, és úgy érzem, jobb a kapcsolatunk, mint korábban. Most három percre lakunk egymástól Szigethalmon, ezért gyakran találkozunk. Nemrég volt a harmincadik születésnapom, amire Laci egy meglepetésbulival készült és kaptam tőle egy óriási ajándékot is. Egy autóval lepett meg, amit szerintem sosem tudok igazán meghálálni – mesélte a Lokálnak Vivien, aki egy ideje már kozmetikusként dolgozik és próbál helytállni, hiszen egyedül neveli Rippel Feri artistával közös kisfiát, az ötéves Krisztofer Herkulest.

– Ferivel továbbra is nagyon jó a viszonyunk, figyel a kisfiunkra. Mi nem vagyunk olyanok, mint a többi pár, akik elváltak, mert örökre összeköt minket az, amin közösen átmentünk. Egyedül a magánéleti dolgainkat nem beszéljük meg. A legnehezebb időszakban mellettem volt és ezt sosem felejtem el neki – mondta Vivien, akinél 18 éves korában diagnosztizáltak petefészekrákot. Később sajnos mindkét petefészkét el kellett távolítani, de Vivien mindenképpen szeretett volna gyereket. Ezért a nagynénje petesejtet adományozott nekik és a lombikbébiprogram segítségével született meg Krisztofer. A beavatkozás előtt Vivien és Rippel Feri összesen 11 embriót fagyasztatott le, így most nagy kérdés, hogy mi lesz ezek sorsa. Hivatalosan ilyen esetben a párok dönthetnek úgy, hogy az embriókat megsemmisítik, felajánlják tudományos célra, illetve odaadhatják más, rászoruló pároknak is, itt azonban nincs lehetőség célzott ajándékozásra, ez ugyanis tilos. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felajánlás anonim lesz, azaz bárkihez kerülhetnek az embriók, nem is lehet tudni, ki az adományozó.


Rippel ferenc, Kicsi gesztenye premier (Fotó: Máté Krisztián)

Rippel Ferenc és Vivi nagyon jóban maradtak a kisfiuk, Krisztifer miatt is (Fotó: Máté Krisztián)

– Az adományozás sem tetszik nekem, mert születik a kisfiunknak majd az országban 11 testvére, és ki tudja, kivel hozza majd össze felnőttként a sors. Ez most biztos furcsán hangzik, de szeretném ezt a lehetőséget is elkerülni. Szerencsére még van időnk átgondolni. Úgy tudom, hogy tíz évig tárolják az embriókat, így még van négy évünk eldönteni, hogy mi legyen a sorsuk – tette hozzá Vivien, aki évek óta erőt ad sorstársainak. Könyvet is írt, és amikor teheti, előadásokat is tart egy alapítvány jószolgálati nagyköveteként.

– Rendszeresen járok kontrollvizsgálatokra, és szerencsére úgy tűnik, végleg legyőztem a rákot, egészséges vagyok. Egy dolog azonban megrémít, elkezdett nagyon hullani a hajam. Szerencsére gyorsan új is nő, de ettől függetlenül nagyon bosszantó. Mivel nincs petefészkem, kívülről kapom az ösztrogént, hogy a klimaxos tüneteimet enyhítsem. A bőrgyógyásszal megbeszéltük, hogy most majd olyan készítménnyel ecseteljük a fejbőrömet, ami enyhíti a tüneteket. Remélem, hatásos lesz, akkor pedig már tényleg minden rendben lesz körülöttem!

simo vivi es laci

Vivi és Laci helyrehozta a kapcsolatát. Laci nemrég egy kocsival lepte meg a kedvesét a harmincadik születésnapján.

 

Kapcsolódó Cikkek