EUR: 345,00 Ft
CHF: 319,69 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb IX.kerület XVIII.kerület XIX.kerület

Ezt a játszót ki kell próbálni!

Az otthonunkhoz legközelebb eső játszótér a legtöbb szempontból verhetetlen. Még akkor is, ha nem éppen a legújabb, legizgalmasabb, legnagyobb. Mert ott vannak a barátok, akikkel bármivel jót lehet játszani. Ám ilyenkor, nyáron, amikor táborban, nagyinál vannak vagy nyaralnak a játszópajtások, elég uncsi a százszor megmászott torony, és nem kihívás a jól ismert csúszda. Ilyenkor valami újat kell kipróbálni. A Lokál összegyűjtött néhányat azon játszóterek közül, amelyeket feltétlenül érdemes legalább egyszer meglátogatni.

I. kerület, Cerka-firka a Gellért-hegyen


Cerka-firka játszótér a Gellért-hegyen (Fotó: Keresztesi Balázs)

Cerka-firka játszótér a Gellért-hegyen
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Nevét a színes ceruzás mászókáról kapta, amelyet a kapolcsi Ilona-malom Műhely készített. A mókuskerék ceruzahegyezőt formáz, de vannak még itt csúszdák, hinták, forgók és homokozó is. Izgalmas megoldás a talajba épített trambulin, a gyerekek nagyon szeretik. A játszótéren kutat és három mobil vécét is találunk.

 

III. kerület, Hajógyári-sziget


Két játszótér is van egymás közelében, így a kisebb és a nagyobb gyerekek számára egyaránt izgalmasak lehetnek. Az egyik egy hatalmas csúszdapark több hosszú, egyenes és kanyargós, nyitott, illetve fedett csúszdával, amelyek többsége a dombról indul. A széles, kevésbé meredek eszközön a kisebbek is bátran csúszkálhatnak. Ezenkívül van itt hálóalagút és kötélháló is. A másik játszótéren játszóvár homokozóval, kis csúszda, mászókák, rugós hinták, hinták, kis körhinta és mászóháló várja a kisebbeket.

XII. kerület, Margaréta (a polgármesteri hivatal mögött)

Margaréta játszótér (Fotó: Keresztesi Balázs)

Margaréta játszótér
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Margaréta utcai játszótér egyik fő látványossága az óriás faház, benne, rajta mászóhálókkal, kuckóval, csúszdával, fel- és lejárókkal, faállatokkal, sok-sok izgalommal. De van ott pingpongasztal és gumipadlós kosárpálya (focizhatnak is a gyerekek). A homokozóban pedig láncok segítségével lehet fel-le utaztatni a vödrökben a homokot vagy a vizet. Persze a rugós játékok és a hinták sem hiányoznak, és igazi vécéje is van faházban.

IV. kerület, óriás homokozó

Újpest Óriás homokozó és játékok ( Fotó: Sáfár Tibor )

Újpest
Óriás homokozó és játékok
( Fotó: Sáfár Tibor )

Újpest Óriás homokozó és játékok ( Fotó: Sáfár Tibor )

Újpest
Óriás homokozó és játékok
( Fotó: Sáfár Tibor )

Több mint két hónapon át az idén is változatos ingyenes kikapcsolódási lehetőségekkel várják a kicsiket és a nagyokat a Szent István téren, ahol megnyílt az óriás játszótér. Van itt óriás homokozó, óriás sakk, csocsó- és pingpongasztalok, gigantikus társasjáték, malomtábla és vizes játék is egészen augusztus 14-ig. Nyitvatartás: hétköznaponként 9-től 19 óráig, hétvégenként 15-től 19 óráig.

V. kerület, Olimpia park

Játszótér és szabadidő park Olimpia Park Kánikula, szökőkút, párakapu ( Fotó: Sáfár Tibor)

Játszótér és szabadidő park
Olimpia Park
Kánikula, szökőkút, párakapu
( Fotó: Sáfár Tibor)

Itt az egész család jól érezheti magát, még a kutya is. Az Olimpia park a belváros egyik legmenőbb piknikezőhelye padokkal, de van kutyafuttató, és sportolni is lehet. A nagy nyári hőségben az egyik legnagyobb szenzáció a földből feltörő vízsugaras szökőkút, amelyben remekül lehet pancsolni. A hatalmas, árnyas fa alatt van itt egy hatalmas hajó mászókákkal, van homokozó, rugós játékok, csúszdák, fészekhinta. Idén tavasszal baba-mama hintát is építettek, amelyben a szőlő legfeljebb ötéves gyermekével ringatózhat.

XIV. kerület, Kassai tér

Játszótér Kassai tér Csúszda, vár, kötélpálya ( Fotó: Sáfár Tibor)

Játszótér
Kassai tér
Csúszda, vár, kötélpálya
( Fotó: Sáfár Tibor)

Óriási mászóerődje miatt különleges ez a játszótér, de a gyerekek imádják a kanyargós és az egyenes csúszdáját is, valamint a kötélpályás lecsúszót. A kisebbeknek van törpecsúszda meg persze óriási homokozó.

XIX. kerület, Kós Károly tér

A legkisebbek birodalma a Kós Károly téri játszótér. Itt minden minimanó-méretű, és arra is figyeltek, hogy a homokozó fölött, ahol a fák már nem adnak árnyékot, legyen egy hatalmas napvédő.

Kós Károly téri játszótér (Fotó: Keresztesi Balázs)

Itt a kicsik a főnökök
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A kispesti top 5

 1. Petőfi utcai játszótér (Petőfi utca 2.) Érdekesség a nagy csúszdákon kívül a hatalmas mászóháló és a felnőttkondieszközök.
 2. Szigligeti utcai játszótér (Szigligeti utca 2.) Az ovis korosztálynak ideális, a nagyobbak a mellette lévő focipályát és drótkötélpályát élvezhetik.
 3. Kós Károly téri játszótér (Kós Károly tér 3–4.) Van ingyenes vécé, több ivókút és ingyenes a parkolás.
 4. Hunyadi utcai játszótér (Hunyadi utca 23.) Tágas, kellemes környezetben megtalálható sok vidám, színes játék, és a buszmegálló is viszonylag közel van.
 5. Kapisztrán utcai játszótér (Kapisztrán utca 15–19.) Kis játszótér egy nagy parkban, inkább a nagyobbaknak, ivókúttal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt a híres filmrendező

  Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

 • Húsban a jövő

  Húsban a jövő

  Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.