EUR: 346,05 Ft
CHF: 321,86 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Sport

Ezüstérmek az Aranykesztyűről

A szabadkai 34. Aranykesztyű ifjúsági ökölvívó tornán a magyar csapat két ezüst és hat bronzérmet szerzett.

Alvics Gyula, a magyar csapat egyik edzője a magyar fiúk jó eredményt értek el, a két magyar döntős például a nagyon erős kazah bokszolóktól kaptak ki.

bunyo (2)

Kozák László a dobogó második fokán

– A versenyt 10 súlycsoportban rendezték, amire a kazahok 16 versenyzőt neveztek. Volt olyan kategória, ahol házi döntőt rendeztek. Kozák László kazah ellenfele kiemelkedett a mezőnyből. Laci az első menetben, többnyire magára húzta a ellenfelét, taktikai megfontolásból. Ez nem igazán jött be, ezért a második menetben azt a feladatot kapta, hogy maradjon középen, és előzze meg ellenfelét. Ez sikeres volt, a harmadik menet pedig kiegyenlített bunyót hozott. Talán az övék volt a legjobb döntő, a pontozók végül a kazah versenyzőt látták jobbnak – mondta Alvics Gyula, aki hozzátette, a másik magyar döntős, Tallósi Péter szerintük nyert- kár hogy a pontozók szerint nem.


bunyo (1)

Tallósi Péter jobban bokszolt a kazahnál, mégis csak a dobogó második fokára állhatott fel

– Péter ellenfele egy fejjel alacsonyabb volt, balkezes, s folyamatosan nyomás alatt tartotta Pétert. Halványan elment az első menet. Füzesy Zolival adtuk a taktikai utasítást: folyamatosan mozogjon lábon, kapja el a kazah ritmusát, majd üssön bele hosszú kézzel az indításába! Jól alakultak a dolgok, szinte így ment el a következő két menet. Nálunk Tallósi Peti nyert.A pontozóknál viszont a kazah, 2-1-re.

Kapcsolódó Cikkek