2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb XX.kerület

Ferenczi Gyuri is bulizik a Parkban

Gőzerővel készül a Budapest Bár a július 7-i, Budapest Parkban tartandó koncertjére. Az erzsébeti származású Ferenczi György igazi nyári bulit ígér, szokás szerint változatos zenei kínálattal.

– Már hét éve benne vagyok és nagyon élvezem a közös munkát. Szeretek romákkal zenélni, egyrészt sokat is tanulok, másrészt egyszerűen lubickolok benne – mondta lapunknak Ferenczi György énekes, aki oszlopos tagja a mások mellett Rutkai Borit, Németh Jucit, Mező Misit, Lovasi Andrást és Kiss Tibort is soraiban tudó szuperbandnek. – Sokan vagyunk a zenekarban, mégis azt tudom mondani, nem nehéz összehozni a próbákat sem, mert mindenkinek fontos a Budapest Bár. Már kialakult, hogyan lehet a sokféle, nagyon különböző stílust egy irányba terelni.


Elmondása szerint nincs központi irányítás, mindenki hozhatja azt a dalt, amelyet majd szeretne előadni a koncerten vagy rögzíteni a következő lemezre.

– Ez egy igazi kísérleti projekt, de minél régebben csináljuk, annál bátrabban kísérletezünk. Megtanultuk egymás hangját – tette hozzá, kiemelve, az improvizáció mindig nagy hangsúlyt kap. – Nem kötött, amit játszunk, teljes szabadság van. Profi a zenekar, ha a szólista elindul valamerre, a banda követi. És ebben nagyon jók a cigány muzsikusok.


Petruska András és Ferenczi Gyuri avatják fel a Hírességek Zongoráját a B32-ben ( Fotó: Sáfár Tibor)

Meglátása szerint azért is maradt meg a zenekar a palettán, mert semmit nem lehet rutinból csinálni, nem lehet megunni. – Mindig más nótákkal lépünk fel és egyáltalán nem mindegy, hogy az én dalom előtt és után ki és mit énekel, mert nekem is ahhoz kell igazítani a sajátomat mind tempóban, mind hangulatban. Mindig változtatni kell.

Minden bizonnyal így lesz ez a közeli Budapest Parkban is, ahol július 7-én teljes létszámban lépnek színpadra. – Igazi nyári buli lesz. A nagyszínpados helyek közül szerintem a Park a legjobb, ennek van a legjobb hangulata.

Akinek nótája nincs…

Ferenczi György szerint mindenkinek kell, hogy legyen egy nótája. Az övé a Rózsalevél. – Régen mindig megkérdezte a prímás az étteremben, mi a nótája a vendégnek, és már játszotta is. Nekem a Rózsalevél lett. Egész egyszerűen ez a nótám, nincs semmi különleges történetem hozzá. Apámnak is megvan a nótája, pedig ő nem is zenész.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

  • Tényleg ilyen rossz?

    Tényleg ilyen rossz?

    A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.