2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb XVIII.kerület

Gépkocsik ajándékba

A XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat egy-egy Suzuki Vitara gépkocsit adományozott szolgálati célra a Heim Pál Gyermekkorháznak és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak. Ughy Attila polgármester adta át. ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az autókat Ughy Attila polgármester adta át.
( Fotó: Sáfár Tibor)

Két új gépkocsit adományozott az önkormányzat. A két Suzuki Vitara közül az egyiket a Heim Pál Gyermekkórház éjszakai orvosi ügyelete használja majd, a négykerék-meghajtású változat pedig jó szolgálatot tesz a  Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak a kerület erdős részein vagy földútjain.
Mint az átadáskor dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója elmondta, az orvosi ügyelet átlagos 150-200 gyermeket lát el a XVIII. kerületben. A hívások nagy részében két-három éves gyerekekhez kell menniük a szezonális, lázzal járó légúti vagy egyéb betegségek miatt, és mivel szabályban meghatározott idő alatt kell kiérniük, nagy segítség az új autó. A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetője, Oláh Csaba elmondta, nekik már olyan állapotban volt az autójuk, hogy többet kellett javítani, mint amennyit ment, ezért kérték az önkormányzat segítségét.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.