2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Extra

Gundel Takács Gábor: Sosem tudtam feldolgozni édesapám halálát

Édesapja fájdalmas elvesztéséről és szeretett családjáról is mesélt a Lokál Extrának Gundel Takács Gábor. A népszerű tévés nem tagadja, hogy érzékeny ember, aki kritikus helyzetekben mindig a szívére hallgat az esze helyett.

Augusztus végén 52 éves lesz Gundel Takács Gábor. Az MTVA műsorvezetőjének nem fontos a kor, de ilyenkor kicsit mindig elgondolkodik az életén.


– Az ötvenedik születésnapom volt az igazi mérföldkő, de természetes, hogy mindig átfut az ember agyán, hogy mit élt meg eddig, mennyi lehet még hátra. És persze időnként a fájdalmas emlékek is előtérbe kerülnek. Nem tagadom, számomra a legfájóbb édesapám elvesztése – mondta a Lokál Extrának Gundi. A tévés tisztában van vele, hogy a halál az élet velejárója, de ahogy telik az idő, egyre inkább látja, mennyire korán kellett elbúcsúznia édesapjától.

Gundel Takács Gábor

Gundel Takács Gábor fotó: Máté Krisztián

– Mindössze 55 éves volt, amikor meghalt. Ez egyáltalán nem természetes! Húsz éve vesztettem el, de nagyon sokat gondolok rá és mai napig nem tettem túl magam a történteken. Három gyermekem közül csak a legnagyobbat ismerte, őt is csak másfél éves koráig. De nem csak az unokáival, a kettőnk kapcsolatában is annyi minden lehetett volna még. Az édesapám beteg volt, de őszintén szólva nem is nagyon vigyázott magára. Ő egyébként az életet nagyon szerető, sokat olvasó ember volt, akivel nagyon jókat lehetett beszélgetni – mesélte a tévés, akinek mindennél fontosabb a család. Most a foci Eb miatt hetekig nem volt együtt velük, ráadásul hamarosan kezdődik az olimpia is, de Gundi szerint ez egy ilyen időszak és mindennek megvan a maga ideje. Felesége, Ágota és gyermekei, a 23 éves Gergely, a 20 éves Anna és a 18 éves Bence ezt tökéletesen meg is értik.


– Nálam első a család és csak azután a karrier. Nem érzem úgy, hogy kevesebbet vagyunk együtt, de kétségtelen, előfordul, hogy hetekig nem vagyok itthon, máskor azonban vannak olyan hétköznapok amikor mindig velük tudok lenni. Ők a legfontosabbak nekem! Nem szabad magukra hagyni a gyerekeket, hisz a szülő felelőssége az, hogy elindítsa őket az életben. Ebbe nem fér bele, hogy a kárukon építsünk karriert. Felelős vagyok értük és bár, úgymond, halat tudok adni, de valójában a gyereket kell megtanítani halászni, hogy boldoguljon az életben! –tette hozzá a tévés, aki 25 éve él együtt feleségével.

Budapest, 2012. február 21. Gundel Takács Gábor műsorvezető a Maradj talpon című TV-vetélkedő felvételén az MTVA stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Gundi sajnálja, hogy nem tudtak édesapjával több időt együtt tölteni…
MTVA Fotó: Zih Zsolt

– Van egy közös értékrendünk, de ettől még lehetünk különbözőek. A feleségem racionális, Bika csillagjegyű fogorvos. Én sokkal inkább álmodozó, inkább a szívére, mint az eszére hallgató Szűz jegyű pali vagyok. Megtanultuk, hogy a különbségeket nem ütköztetni kell, hanem egymásba illeszteni. Egy férfinak nem kell presztízskérdést csinálnia abból, hogy mindenben ő legyen az okosabb. Azt látom, hogy egy csomó házasság azért megy tönkre, mert a párok elkezdenek rivalizálni. Ki keres többet? Kinek az akarata érvényesül? Hova megyünk nyaralni? Ez a versenyzés felemészti a kapcsolatokat, ráadásul ez már nem két társ szerelme, hanem egy győztes és egy vesztes kapcsolata, amiből nem csoda, hogy az egyik fél ki akar majd szállni. Ezt kell megelőzni és azt hiszem, akkor nem veszítjük el a boldogságot…

Gundel Takács Gábor és családja (Fotó: Máté Krisztián)

Gundel Takács Gábor nagyon büszke a feleségére (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek