2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Egyéb XXIII.kerület

Gyepes Gábor: Jó útra léptünk!

Csoportelsőként jutott tovább csoportjából a labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Az évtizedek óta nem látott sikert a Sori védője már a kontinenstorna előtt megtippelte lapunknak. Úgy látja, az alapcsapat megvan, de bővíteni kell a keretet.

Gyepes Gábor, a Soroksár korábbi válogatott védője az Eb előtt lapunknak latolgatva öt ponttal kalkulált, igaz, Ausztria ellen 0-0-t, Izland ellen 1-0-s győzelmet, míg Portugáliával 0-0-s döntetlent jósolt.


Gyepes Gábor, Soroksár SC, foci, edzés

Gyepes Gábor

– Amikor tippeltem, nem ilyen játékot vártam. Sokkal visszafogottabbnak képzeltem el a játékunkat, viszont ennek fényében még több pontunk is lehetett volna. Az osztrákok elleni találkozó tökéletes nyitány volt, Izland ellen domináltunk, megérdemeltük volna a győzelmet is, a portugál meccs volt a hab a tortán – összegezte a csoportkört a bekk. – Óriási, amit elértek a fiúk, de maradjunk a realitás talaján. A belgák sokkal tapasztaltabbak a nemzetközi porondon. A négygólos győzelem nem volt reális, a továbbjutásuk igen. Miután gyorsan előnybe kerültek, nyugodtan játszhatták a gyors ellentámadásokra épülő játékukat. Megpróbált a magyar csapat meglepetést okozni, még 2-0 után is mentek előre, hátha lehet szépíteni. Ebben benne volt, hogy kapunk még. Szívvel, lélekkel játszottak, emelt fővel jöhettek le a pályáról.

Nincs megállás, ősszel kezdődnek a világbajnoki selejtezők, ahol Andorra, a Feröer-szigetek és Lettország mellett elsősorban Portugália és Svájc pályázik a továbbjutást jelentő helyekre.


– A legnagyobb fejtörést az okozhatja, hogy van-e elég játékosa a csapatnak, azaz el tudják-e viselni az eltiltásokat, sérüléseket. Azt láttuk, hogy van egy alapcsapatunk, de nem érzem, hogy lenne alternatíva. Ilyen szempontból hasonló a helyzet, mint a portugáloknál, ott is van egy stabil kezdő, de a második csapat már nem biztos, hogy felveszi a harcot a legjobbakkal. A svájciakkal szerintem egy szinten vagyunk, jól szervezett együttesként szerepeltek most is.

Nekünk egyértelmű cél az élvonalban maradás. És nem is feltétlenül az, hogy kijussunk a vb-re, hanem a folytonosság. Igaz, jóval nagyobb a sansz most, mint évtizedeken át, amikor irreális volt, de mégis elvárás volt a világbajnoki kvalifikáció. Van koncepció, bátran kell a fiatalokhoz nyúlni, úgy látom, jó útra léptünk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.