EUR: 344,98 Ft
CHF: 320,84 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Gyere pénteken a Tündérkertbe!

Az elmúlt években finoman szólva sem szerveztek túl sok nyári programot a gyerekeknek Soroksáron. Ám ez idén megváltozott, hiszen a Molnár-sziget minden pénteken igazi gyerekparadicsommá válik. A kezdeményezésről Geiger Tamás, a Táncsics Mihály Művelődési Ház igazgatója beszélt a Lokál Extrának.

Nyári gyereknap, Tündérkert, Citera (Fotó: Keresztesi Balázs)

Legutóbb “citera napot” tartottak a Molnár Szigeten (Fotó: Keresztesi Balázs)

A szakember elmondta, az elmúlt években valóban kevesebb nyári szabadidős program volt a gyerekeknek, de ennek megvolt az oka.
– Soroksár egy kertvárosi rész, ráadásul peremkerület – mondta Geiger Tamás. – A környéken rengeteg tó és strand van, úgy gondoltuk, a szülők inkább viszik a gyerekeket vízpart mellé, mint a művelődési házba.
Idén aztán megváltozott valami, annak köszönhetően, hogy a művelődési házhoz csatolták a Molnár-szigetet.


A Tündérkerti Péntek Party július 22-ei programja

15.30 – Ráhangoló tücsökzene
16.05 – Utazás a népzenében Kürti Lászlóval, Németh Beátával és közös daltanulással
16.30 – Halacska, pénzecske, mese-mese tárca – interaktív mesés játék
17 óra – Bubu, a kis víziló kalandjai – a Világjáró Meseszínpad előadása
18 óra – Lyukas garas – beszélgetős kézműves játék
18 óra – Ügyességi próbák és családi sportversenyek
Emellett lehet majd tengeri akváriumot készíteni, aranyhalakat festeni, de lesz játékhorgászat is.

– Úgy gondoltuk, ha már van egy ilyen lehetőségünk, kilépünk a házból és igazi gyerekparadicsommá változtatjuk a szigeten kialakított Tündérkertet. Az elképzelést tett is követte, így minden pénteken egész délutános programmal várjuk a kicsiket és szüleiket. Ráadásul mindig valamilyen tematikus napot szervezünk, így az elmúlt időben volt már „bohócnap”, „citeranap” vagy épp „sünnap”, míg a jövőben „vizes nappal”, „babanappal”, zárásként pedig „sütinappal”, készülünk.

 

 

 

 

 

 

Nyári gyereknap, Tündérkert, Citera (Fotó: Keresztesi Balázs)

A legkisebbeknek is tesztet a program (Fotó: Keresztesi Balázs)

Mint azt az intézményvezető hozzátette, bár a kezdeményezés gyerekcipőben jár, eddig nagyjából minden úgy alakul, ahogy tervezték.
– Már fél négykor várjuk az érdeklődőket, de a fő program 5 és 6 óra között zajlik, mert egyrészt akkor már nincs olyan meleg, másrészt úgy gondoljuk, hogy akkora már vége a délutáni alvásnak, és a szülők is kényelmesen odaérnek a helyszínre. A tanulás időszakában járunk, így csak nagyjából tudtuk elképzelni, hogy mennyien lesznek a programon. Eddig mindennap körülbelül hetven gyerek volt, és ennek nagyon örülünk. A jövőben azon leszünk, hogy még változatosabb programot kínáljunk a kicsiknek.Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.