2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Hamilton még puffog Rosbergre

Nem tudott megbékélni egymással a Mercedes két pilótája a 31. Magyar Nagydíj után.

A győztes Lewis Hamilton a versenyt követően még mindig azon puffogott, hogy riválisa, Nico Rosberg a szombati időmérőn büntetés nélkül úszta meg, hogy dupla sárga zászlónál futotta meg pole pozíciós körét.


– A versenybíráknak ki kell találniuk valamit, mert ez így nem világos. Huszonhárom éves pályafutásom során azt tanultam, hogy a sárga zászlónál lassítani kell, dupla sárga zászlónál pedig készülni a megállásra. Roseberg viszont ugyanakkora sebességgel hajtott át a kanyaron, mint én az előző körömben – panaszkodott sikere ellenére Hamilton.

Persze Roseberg sem maradt adós a válasszal.


– Köszönöm a nyilatkozatot – kezdte, miközben cinikusan megveregette csapattársa vállát. – Harminc méterrel a fékezési pont előtt elengedtem a gázt, abban a kanyarban húsz kilométer per órával lassabb voltam az ideálisnál. Húsz kilométer per óra egy F1-es autó esetében óriási jelentőségű – magyarázta a finn.

Hamilton egyébként ötödik mogyoródi győzelmével a legsikeresebb pilóta lett a Hungaroringen, megelőzve Michael Schumachert. Sőt győzelmének köszönhetően a világbajnoki pontversenyben is az élre állt.

Mogyoród, 2016. július 24. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes csapat brit versenyzője az élen, mögötte csapattársa, a német Nico Rosberg a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2016. július 24-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Mogyoród, 2016. július 24.
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes csapat brit versenyzője az élen, mögötte csapattársa, a német Nico Rosberg a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2016. július 24-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

April 7, 2014 - Manama, BAHRAIN, BAHRAIN - Lewis HAMILTON, GBR, MercedesGP Team wins the race ahead of Nico ROSBERG,.BAHRAIN - MANAMA, Shakir circuit - 06/04/2014 - Formula One, F1, Formel 1 - fee liable image, Image: 190072930, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Fotó: Profimedia, Zuma Press – Archives

 

Kiakadt Button

Jenson Button nevetségesnek nevezte, hogy megbüntették a Magyar Nagydíjon tiltott rádióüzenet miatt. Az angol pilótának a rajt után beesett a fékpedálja, és a mérnöke rádión keresztül mondta el neki, hogy milyen beállításokat kell alkalmaznia, hogy ez többet ne forduljon elő. Button később ki is állt a boxba, hogy megjavítsák az autót, de így is megbüntették.

– Könyörgöm, a fékhiba komoly biztonsági kockázattal jár, hadd beszéljünk róla a rádión. Vicc ez a szabály – méltatlankodott Button.

Kapcsolódó Cikkek