2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb XIII.kerület

Háromezer fát ültetnek egy év alatt

Tóth József polgármester, Gáspár Lalita junior egyéni és felnőtt csapat Európa-bajnok sportlövő és Szoboszlai Dominik, a Teleki Pál földrajzverseny kerületi I. helyezettje közösen ültette el az „Ifjúság Fáját” a Visegrádi utcában. A Lokál megtudta, a faültetés egy program első lépése volt.

Az  önkormányzat tájékoztatása szerint a tulajdonukban lévő közterületeken 25 ezer 780 fa, 903 virágos kandeláber található, ám az elkövetkezendő egy évben közel háromezer faegyedet ültetnek majd el. Ezzel folytatják azt a programot, melynek köszönhetően az elmúlt hat és fél évben több mint 257 millió forint értékben 3402 fát telepítettek a kerületben. Mint azt a Lokál megtudta, elsősorban mezei juharok, kőrisek, hársak, de a parkok területén a nemes platánokon kívül más, különlegesebb fafajok – japán cseresznye, páfrányfenyő, tulipánfa és vörös tölgy – telepítése is történik, hiszen  ezek a városi klímát jól tűrő fajok. Az is kiderült, hogy a facsemeték védelmében összefogott támrendszert alkalmaznak, melyet gégecsővel és törzsvédővel látnak el, míg a kiszáradás ellen a termőföldbe speciális készítményt kevernek a talaj jobb vízháztartása érdekében.


Azt is megtudtuk, hogy például a Dagály strandfürdő területén zajló úszókomplexum-építkezés fapótlása érdekében a kerület teljes területén várhatók faültetések, így a Visegrádi és a Bessenyei utca környezetében 1563 négyzetméter zöldfelület újul meg, a lakók véleményének figyelembevételével.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.