EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb

Hárommilliárd forintot nyert, napokig nem tért magához

Legalább ezerszer ellenőrizte a szelvényét, míg tényleg elhitte: ő nyerte a 3 milliárd 187 ezer forintot az Ötöslottón. A döbbenettől napokig nem tért magához.

Eddig egyetlen lottómilliárdos sem állt a nyilvánosság elé, de közülük már többen kitöltötték a Szerencsejáték Zrt. „nagynyertes-kérdőívét”. A lottótársaság nagy gondot fordít arra, hogy a nyertesek ne legyenek beazonosíthatók, ezért csak a legérdekesebb információkat osztják meg. 2014 márciusában egy szerencsés 3 054 187 380 forintot nyert az Ötöslottón. Az általa kitöltött kérdőívből kiderült, hogy napokig nem tért magához a döbbenettől és hosszú idő után sem tudta igazán megünnepelni a nyereményét. Az illető 20 éve játszott, néha sorsjegyeket is kapar és saját szisztémája van a nyerőszámok megtippelésére. Amikor ellenőrizte a szelvényt, egyszerűen nem akarta elhinni, hogy nyert, letaglózó élmény volt számára. Azt is elárulta, hogy valószínűleg pénzügyi befektető segítségét kéri majd, pszichológus segítségére viszont nem lesz szüksége. A nyereményig éppen csak kijött a havi jövedelméből, de nem akarta otthagyni a munkáját és a lakóhelyéről sem akart elköltözni.
A kérdőívek összesítése alapján mindegyik nyertes régóta játszott azzal a játékkal, amivel sikerült nagyot nyernie. A nagynyertesek főleg állandó számokat tesznek meg, de néhányan gépi játékokkal nyertek. Van olyan is, akire valóban illik a „szerencse fia” jelző, hiszen már többször is nyert nagyobb összeget. Szinte kivétel nélkül minden nyilatkozó nyertes azt tervezi, hogy befekteti a nyeremény egy részét és kikéri megbízható tanácsadók véleményét, illetve segítségét. Ráadásul mindegyikük adakozni kíván és valamilyen jótékonysági szervezetet támogatni, de van olyan nyertes is, aki saját alapítványt akar létrehozni.


„Minden nyertesünk megdöbbentő érzésekről számolt be. Volt, aki lesétált a pincéjébe és töltött magának egy pohár száraz vörösbort, hogy könnyebben feldolgozza a hírt. Egy 2013-ban nagyobb összeget nyert játékos még azt is elárulta, hogy a sorsolás miatt a kedvenc napja örökre a szombat marad!” – tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt.

Budapest, 2008. január 18. Minden idők harmadik legnagyobb lottónyereménye - 2 milliárd 323 millió forint - vár arra a lottózóra, aki a hétvégén mind az öt számot eltalálja a nyereményjátékon. (Képünk illusztráció.) MTI Fotó: Balaton József

Pénzügyi szakember segítségét kérte a lottómilliárdos (Képünk illusztráció.)
MTI Fotó: Balaton József

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.