EUR: 322,90 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb XIII.kerület

Heti kétszer focizz ingyen!

Negyedik alkalommal rendezi meg a főváros az Iskolakapun kívüli programok keretében a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot: a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak. Kerületünkben a programsorozat keretében az egykori válogatott futballista, Híres Gábor vezetésével bárki részt vehet futballedzésen.

Angyalföldi Sport és Szabadidőközpont Ingyenes fociedzés válogatott edzővel (Fotó: Máté Krisztián)

Bárki mehet a fociedzésre (Fotó: Máté Krisztián)

– Évekkel ezelőtt Szobodka Gyöngyvér találta ki ezt a programot, hogy a gyerekek ingyen tudjanak sportolni – mondta a Lokálnak Híres Gábor. – A városban több helyen és több sportágat is ki lehet próbálni, a Rozsnyay utca sporttelepen a futballozni vágyókat várjuk. Ide jöhet bárki, semmilyen alapképzettség nem szükséges. Bár szabadidős tevékenységről van szó, több edző is foglalkozik a gyerekekkel, és a játékos ügyességi feladatokba próbálunk egy kis futballszakmát is belecsempészni.


Az edző hangsúlyozta, nincs vasfegyelem, és a feladatok nagy része sem olyan, mint egy futballklub edzésein, hiszen az a legfontosabb, hogy aki lejön hozzájuk, jól érezze magát.

– Persze vannak sikersztorijaink, hiszen például a tavalyi csoportban több olyan srác is volt, akikre itt figyeltek fel a szakemberek és ma már egyesületi szinten fociznak.

Minden héten szerdán és pénteken reggel 9 és 11 óra között várják a futballozni szerető gyerekeket a XIII. Rozsnyay utca 4.-ben található Angyalföldi Sporttelepen.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.