EUR: 331,65 Ft
CHF: 301,65 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb XIII.kerület

Heti kétszer focizz ingyen!

Negyedik alkalommal rendezi meg a főváros az Iskolakapun kívüli programok keretében a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot: a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak. Kerületünkben a programsorozat keretében az egykori válogatott futballista, Híres Gábor vezetésével bárki részt vehet futballedzésen.

Angyalföldi Sport és Szabadidőközpont Ingyenes fociedzés válogatott edzővel (Fotó: Máté Krisztián)

Bárki mehet a fociedzésre (Fotó: Máté Krisztián)

– Évekkel ezelőtt Szobodka Gyöngyvér találta ki ezt a programot, hogy a gyerekek ingyen tudjanak sportolni – mondta a Lokálnak Híres Gábor. – A városban több helyen és több sportágat is ki lehet próbálni, a Rozsnyay utca sporttelepen a futballozni vágyókat várjuk. Ide jöhet bárki, semmilyen alapképzettség nem szükséges. Bár szabadidős tevékenységről van szó, több edző is foglalkozik a gyerekekkel, és a játékos ügyességi feladatokba próbálunk egy kis futballszakmát is belecsempészni.


Az edző hangsúlyozta, nincs vasfegyelem, és a feladatok nagy része sem olyan, mint egy futballklub edzésein, hiszen az a legfontosabb, hogy aki lejön hozzájuk, jól érezze magát.

– Persze vannak sikersztorijaink, hiszen például a tavalyi csoportban több olyan srác is volt, akikre itt figyeltek fel a szakemberek és ma már egyesületi szinten fociznak.

Minden héten szerdán és pénteken reggel 9 és 11 óra között várják a futballozni szerető gyerekeket a XIII. Rozsnyay utca 4.-ben található Angyalföldi Sporttelepen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.