EUR: 345,86 Ft
CHF: 320,03 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb IV.kerület

Hódít Újpesten a Ringató

Gáll Viktória Emese öt éve kezdte el Újpesten a Ringató foglalkozásokat. Ma már minden hétfőn négy foglalkozást tart, és mint azt a Lokál Extrának elmondta, egyre több kismama viszi el hozzá a gyermekét.

A Ringató családi művészeti-nevelési program, amelyben fontos a zenei élménynyújtás, hogy a részt vevő felnőttek és gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. A foglalkozást tartók mintát adnak a szülők számára, hogy miként kezdődhet a családban a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem valamiféle előadás! Közösen – a részt vevő felnőttekkel – hozzák létre a foglalkozás élményét.


Ringató gyerekfoglalkozás Gáll Viktória Emese Újpesti Ifjúsági Ház ( Fotó: Sáfár Tibor)

Szülök egy gyerekek együtt szórakoznak ( Fotó: Sáfár Tibor)

A jogi diplomával rendelkező Gáll Viktória Emese öt éve tart Ringató foglalkozást az Újpesti Ifjúsági Házban.
– Praktikus okokból választottam ezt a helyszínt, hiszen ide jártam jogi egyetemre, az óráimmal így tudtam leginkább összeegyeztetni a foglalkozásokat – mondta a Lokál Extrának Emese, aki lényegében belenőtt a Ringatóba. – Ez valóban így van, hiszen édesanyám a Ringató-program alapítója, így előbb csak néztem, ő hogyan csinálja, majd beletanultam.

Ringató gyerekfoglalkozás Gáll Viktória Emese Újpesti Ifjúsági Ház ( Fotó: Sáfár Tibor)

Minden gyerek élvezi a Ringató gyerekfoglalkozást
( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint azt lapunk megtudta, a harmincperces foglalkozások légköre oldott, a dalokat, mondókákat sokat ismétlik, egy-egy foglalkozáson belül is, de hétről hétre mindig visszatérnek a régebbiekre, így az édesanyák könnyen megtanulják. A foglalkozásokon mindig élő énekszó vagy a foglalkozásvezető, esetleg meghívott vendég pár perces hangszerjátéka csendül fel, zenei felvételeket sohasem hallgatnak, sőt, nincsenek divatos, múlandó, kevésbé igényes gyerekslágerek sem.
– A foglalkozásoknak az egész országban nagy sikerük van, de Újpesten különösen sokan járnak, hiszen hétfőnként most három egymást követő időpontban – reggel 9 órakor, 9.45-kor és 10.30-kor – is vannak foglalkozások.


Gáll Viktória Emese hozzátette, aki szeretne részt venni a Ringatón, semmi mást nem kell tennie, csak hétfőn valamelyik foglalkozásra elmenni az Újpesti Ifjúsági Házba, és azonnal csatlakozhat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.