EUR: 344,29 Ft
CHF: 318,89 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület

Hófehérke bárkit elvisz

Szeptember végéig szombatonként egy 121 éves hajóval, a Hófehérkével is utazhatunk a Dunán a Margit híd és az Erzsébet híd között. A járatokat nosztalgia-, vonal- vagy napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni.

Hófehérke nosztalgiahajó Szalay-Bobrovniczky Alexandra ( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

A Hófehérke 1895-ben épült Újpesten, a Schoenichen-Hartmann Hajógyárban, ez az egyik utolsó képviselője a Dunán még hajózó klasszikus építésű, XIX. századi hajóknak. Ez a 121 éves jármű jelenleg a legöregebb az utasszállító hajók között, nemcsak a neve, hanem az élettörténete is mesés, és rengeteg korszakot ölel föl.


– A Hófehérke nem csupán turisztikai attrakció vagy az elődeink által ránk hagyott érték, hanem a főváros arculatának alakítója is – fogalmazott Szalay-Bobrovinczky Alexandra főpolgármester-helyettes a járatot bemutató sajtótájékoztatón. – Ezért támogatta a főváros a BKK-t és a BKV-t abban, hogy idén tavasszal elindítsa nosztalgiajáratait: egy-egy nosztalgiavillamost a pesti Duna-parton, illetve Budán, valamint ezt a hajójáratot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.