EUR: 335,61 Ft
CHF: 311,95 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Extra

Hortobágyra került a kórházi róka

Nem veszett, mi több makkegészséges az a róka, amelyik még június közepén szökött be a Fiumei úti kórházba és az egyik kórterem ágyában találtak rá. A ravaszdi a Hortobágyi Nemzeti Parkba került.

Letelt a 14 napos, a róka veszettségére irányuló megfigyelés, akire néhány hete, békésen szunyókálva találtak rá a Fiumei úti Baleseti Központ dolgozói a kórház harmadik emeleti kórtermének egyik betegágyában. A befogott állatról – akiről azóta bebizonyosodott, hogy nem veszett – már aznap úgy nyilatkozott az Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, hogy nagyon barátságosan viselkedik, így elképzelhető, hogy eddig is emberek között élt. A ravaszdi először az Illatos úti ebrendészeti telepre került, ott tartották megfigyelés alatt a közelmúltig.


– Nem úgy viselkedik, mint egy vadon élő róka, sokkal inkább, mint egy kutya. Egyáltalán nem tart az emberektől, felágaskodik a ketrec ajtajára, barátságos, úgyhogy egészen biztos, hogy emberek közelében élt. Úgy tudom, a Fiumei út környékén sok a róka, és az idős nénik etették is őket, amíg egy építkezés miatt nem szorultak ki arról a területről. Valószínűleg éppen emiatt keveredett a kórházba is – nyilatkozta a Lokálnak dr. Kozma Tamás, a rendészeti igazgatóság vezető állatorvosa, aki a róka további sorsáról is informálta lapunkat.

– A karantén letelt, az állat egy egészséges kan róka, aki biztosan nem veszett, így az állatkert segítségével a Hortobágyi Nemzeti Parkba került. Nevet nem adtunk neki, de enélkül is egy sikeres történetet zárhatunk – tette hozzá.


Oláh Csaba, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat vezetője korábban így emlékezett a róka megtalálásáról a Lokálnak.

– Szombat délután kaptuk a bejelentést: rókát találtak a Baleseti Központban. A kollégáim kimentek, és valóban, az intézmény harmadik emeletén, egy kórterem ablak melletti ágyában egy három-négy év körüli kifejlett róka feküdt. Munkatársaim bezárták az ajtót, és szakszerűen, egy élve fogó csapdába rakták az állatot.

illatos úti menhely, róka, beszökött, kórház, menhely Fotó: Mészáros Diána 2016.07.07

illatos úti menhely, róka, beszökött, kórház, menhely
Fotó: Mészáros Diána
2016.07.07

illatos úti menhely, róka, beszökött, kórház, menhely Fotó: Mészáros Diána 2016.07.07

illatos úti menhely, róka, beszökött, kórház, menhely
Fotó: Mészáros Diána
2016.07.07

Fiumei út, Baleseti Központ, Kórház, Róka, Illatos út, Hortobágy

Fiumei út, Baleseti Központ, Kórház, Róka, Illatos út, Hortobágy

Címkék

Kapcsolódó Cikkek