2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Sport

Hosszú Katinka: Nem ígérek aranyérmet Rióban

Készen áll a riói olimpiára, a játékok után pedig Iron Aquatics néven úszóklubot alapít Hosszú Katinka.

A 27 éves úszó keddi sajtótájékoztatóján az ötkarikás elvárásokkal kapcsolatban csak annyit mondott, „nem tud érmeket ígérni”, de mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Magyarországot a legmagasabb szinten képviselje.


„Az elmúlt három évben sikerült jól begyakorolnunk a formába hozást, most már egy olyan részében vagyunk a felkészülésnek, hogy gyakorlatilag csak a kezdést várjuk” – mondta Hosszú Katinka, aki az első versenynapon rögtön világbajnoki címvédőként 400 méter vegyesen áll rajthoz, majd szintén vb-győztesként, ráadásul világcsúcstartóként 200 méter vegyesen, valamint 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón és a 4 x 200 méteres gyorsváltó tagjaként ugrik vízbe.

Hosszú Katinka sajtótájékoztató, a Rubin Wellnes és Conference Hotelben. 2016.07.26 Fotó: Mészáros Diána

Hosszú Katinka sajtótájékoztató, a Rubin Wellnes és Conference Hotelben.
2016.07.26
Fotó: Mészáros Diána

„Azt gondolom, nem is kezdhettük volna jobban az olimpiai előtti utolsó évet, a kazanyi világcsúcs alkalmával két másodperccel a világ előtt végeztem, amit azóta senki sem közelített meg. Ennek ellenére nem merem megígérni az aranyérmet, mert ez sport” – tette hozzá az ötszörös világbajnok, aki hangsúlyozta, csalódott csak abban az esetben lenne, ha „túlgörcsölné a versenyt” és nem tudná magából kihozni azt, ami benne van.


Hosszú elmondta, jelenleg már „pihenősebb” a felkészülés, ez napi kettő, összesen négy-öt óra edzést jelent.
A sajtótájékoztatón elmondta, szeptembertől Iron Aquatics néven saját úszóklubot alapít, ami egyúttal azt is jelenti, hogy elhagyja a Vasast és saját egyesületét erősíti majd. A klub célja, hogy pozitív hatással legyen az úszók teljesítményére és a civil életre is felkészítse a sportolókat.

„Kitartás, céltudatosság, szorgalom és magabiztosság” – ezekkel a szavakkal jellemezte klubját Hosszú Katinka, egyúttal leszögezte, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a riói lenne az utolsó olimpiája, hiszen ahogyan azt korábban is jelezte, 2020-ban Tokióban is szeretne ott lenne, s néha még a 2024-es ötkarikás játékok gondolatával is „kacérkodik”.

Kapcsolódó Cikkek