2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Aktuális

Így csapott le a vihar Budapestre, autók süllyedtek el – Fotók!

Három, az úton felhalmozódott esővízben elsüllyedt autót szabadítottak ki a tűzoltók csütörtök reggel a főváros X. kerületében, a Maglódi úton – tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője.

Néhány megyében és a fővárosban másodfokúra emelte a felhőszakadás miatti figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Több járásban már a narancssárga riasztást is kiadták, ezeken a területeken a következő órákban arra kell számítani, hogy rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.


eső, vihar, időjárás CSS-29

Fotó: Csudai Sándor – Lokál

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelőtti tájékoztatása szerint a felhőszakadás veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében emelték másodfokúra a korábban kiadott veszélyjelzést. Az ország többi területén a felhőszakadás miatt továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Eső, vihar, időjárás, esernyő. Budapest Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor – Lokál

Emellett a fővárosra és tíz megyére – Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg – a heves zivatar veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.


eső, vihar, időjárás CSS-8

Fotó: Csudai Sándor – Lokál

Eközben a fővárosban több tömegközlekedési járatkimaradás is történt. A BKK tájékoztatása szerint csütörtök reggel az M2-es metró helyett pótlóbuszok jártak az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion közt, de nem járt a 28-as és a 28A egy szakaszon, valamint 3-as, a 62A és a 69-es villamos, továbbá a 74-es trolibusz.

eső, vihar, időjárás CSS-50

Fotó: Csudai Sándor – Lokál

eső, vihar, időjárás CSS-48

Fotó: Csudai Sándor – Lokál

Volt, aki ennél is rosszabbul járt: Kisdi Máté közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője az szerint a X. kerületben a Maglódi úton az úttesten mintegy 100 méter hosszan 40 centiméteres magasságúra emelkedett a vízszint a csütörtök reggeli viharban. A bennragadt autókat a tűzoltóknak kellett kihúzniuk.

eső, vihar, időjárás CSS-40

Fotó: Csudai Sándor – Lokál

Sashalmon, a főváros XVI. kerületében egy családi ház pincéjéből egyméteres magasságúra duzzadt vizet szivattyúztak ki a tűzoltók, a VIII. kerületben pedig az autókat és a járókelőket veszélyeztető leszakadt faágakat kellett eltávolítaniuk – mondta a szóvivő.

eső, vihar, időjárás CSS-46

Fotó: Csudai Sándor – Lokál

Kapcsolódó Cikkek