2019. október 21., hétfő
Orsolya

Egyéb XIX.kerület

Így telik a szünidő Kispesten

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, valamint az önkormányzat által létrehozott napközis tábor a Vass Lajos Általános Iskolában fogadja a kerület intézményeibe járó diákokat a nyári szünet idején. Napi háromszori étkezést kapnak a gyerekek, csupán ezt kell fizetniük a szülőknek, ez az ár pedig megegyezik az év közben fizetendő menzai díjjal.

Összesen kilenc hétig tart, és azon túl, hogy az iskola épületében és udvarán hasznosan és felügyelet mellett tölthetik el az időt a gyerekek, számos programot szerveznek nekik. Önkéntes munkát végző diákok is levesznek némi terhet a tanárok válláról a napi program során.


A táborba már reggel hatkor is lehet hozni a gyerekeket, akkor az ügyelet fogadja őket, hivatalosan 8–16 óráig tartanak a foglalkozások. A reggeli után indulnak a programok: naponta látogatják a közeli uszodát, a játszótereket, a tanárok pedig múzeumba és más kirándulásokra is viszik a fiatalokat. Hetente egyszer nagyobb kirándulás is belefér, jártak már a Forma–1 Magyar Nagydíj edzésén a Hungaroringen, részt vettek az országos bűnmegelőzési tanács programján, ahol az internet veszélyeit vitatták meg, augusztusban pedig egyebek mellett még vár rájuk a nőtincsi Seholsziget Élménypark és az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely meglátogatása is. A legtöbb időt azonban az épületben vagy az udvaron töltik a gyerekek.

Kapcsolódó Cikkek