EUR: 344,37 Ft
CHF: 318,89 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XIX.kerület

Így telik a szünidő Kispesten

A Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, valamint az önkormányzat által létrehozott napközis tábor a Vass Lajos Általános Iskolában fogadja a kerület intézményeibe járó diákokat a nyári szünet idején. Napi háromszori étkezést kapnak a gyerekek, csupán ezt kell fizetniük a szülőknek, ez az ár pedig megegyezik az év közben fizetendő menzai díjjal.

Összesen kilenc hétig tart, és azon túl, hogy az iskola épületében és udvarán hasznosan és felügyelet mellett tölthetik el az időt a gyerekek, számos programot szerveznek nekik. Önkéntes munkát végző diákok is levesznek némi terhet a tanárok válláról a napi program során.


A táborba már reggel hatkor is lehet hozni a gyerekeket, akkor az ügyelet fogadja őket, hivatalosan 8–16 óráig tartanak a foglalkozások. A reggeli után indulnak a programok: naponta látogatják a közeli uszodát, a játszótereket, a tanárok pedig múzeumba és más kirándulásokra is viszik a fiatalokat. Hetente egyszer nagyobb kirándulás is belefér, jártak már a Forma–1 Magyar Nagydíj edzésén a Hungaroringen, részt vettek az országos bűnmegelőzési tanács programján, ahol az internet veszélyeit vitatták meg, augusztusban pedig egyebek mellett még vár rájuk a nőtincsi Seholsziget Élménypark és az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely meglátogatása is. A legtöbb időt azonban az épületben vagy az udvaron töltik a gyerekek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.