EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Aktuális

Ítélet! Bűnös a gyilkos szamarak gazdája

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt egy év hat hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék kedden, nem jogerősen annak a két szamárnak a gazdáját, amely három évvel ezelőtt a Vas megyei Magyarszecsődön megtámadott, többször megharapott és halálra taposott egy férfit.

A vádlott 2009-től tartott állatokat, köztük két szamarat egy külterületi ingatlanon, amelyet részben a Rába folyó, részben kerítés határol. A bíróság szerint a vádlott ugyan őstermelő volt, de ez a tevékenysége nem terjedt ki a szamarakra, azokat nem tenyésztette, nem regisztráltatta, nem chipeltette.


A törvényszék megállapítása szerint a vádlott megszegte az állattartás szabályait, nem járt el kellő körültekintéssel, nem zárta megfelelően a telep kapuját.

A két szamár 2013. május 13-án – pontosan meg nem határozható módon – kijutott az ingatlan melletti földes útra, ahol megtámadta a segédmotoros kerékpárral közlekedő sértettet. A férfi az állatok támadása miatt leesett a mozgásban lévő motorról, a szamarak pedig többször megharapták, 50 méteren vonszolták és megtaposták a testét, emiatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottra 1 év 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megállapítása érdekében, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hidvéghi: A magyarok megértették a választás jelentőségét

  Hidvéghi: A magyarok megértették a választás jelentőségét

  A magas részvétel a mai európai parlamenti (EP-) választáson azt mutatja, hogy a magyar emberek megértették, milyen nagy jelentőséggel bír a voksolás, amellyel Magyarország és Európa jövőjéről döntöttünk – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap Budapesten.

 • Semjén Zsolt: Köszönet minden magyarnak!

  Semjén Zsolt: Köszönet minden magyarnak!

  Az EP-választás után  Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Semjén Zsolt,a  KDNP elnöke is megköszönte a szavazóknak, hogy ilyen magas arányban vettek részt az EP-választáson.

 • Történelmi a magyar választás

  Történelmi a magyar választás

  Történelminek nevezte a magyar európai parlamenti (EP) választást Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap este az M1 aktuális csatorna választási műsorában.