EUR: 345,22 Ft
CHF: 320,13 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Sport

Kassai a döntőig menetel az Eb-n?

Újabb fontos feladatot bíztak a magyar bíróra. Kassai Viktor egy szaklap kimutatása szerint az idei Európa-bajnokság legjobb játékvezetője.

Kassai Viktor az Európa-bajnokság negyeddöntőjében is főszerephez jut, méghozzá nem is akármilyen meccsen – jelentette be az UEFA. A magyar játékvezető a Németország–Olaszország rangadón fújhat szombat este Bordeaux-ban, segítői ezúttal is Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás és Farkas Ádám lesznek, a negyedik játékvezető pedig a lengyel Szymon Marciniak.


Kassait az UEFA érezhetően sokat foglalkoztatja, hiszen ő dirigálta a francia–román nyitómeccset, és lehetőséget kapott az Olaszország–Svédország csoportmérkőzésen is, úgyhogy az olaszok már régi ismerősként köszönthetik a meccs előtti kézfogásnál. Negyedik játékvezetőként is tevékenykedett az Eb-n, méghozzá a horvát–spanyol és a portugál–horvát mérkőzésen. Kassai eddigi teljesítményét a worldreferee.com nevű szakportál a tízes skálán 7,8 pontra értékelte, akárcsak a holland Björn Kuipersét, ezzel ők az idei kontinenstorna legjobb mutatóval rendelkező játékvezetői. A La Gazzetta dello Sport időközben ráadásul megszellőztette azt a hírt, hogy Kassai akár a döntő levezénylésére is esélyes. Nem ez az első alkalom, hogy Kassaira bíznak egy ilyen nagy jelentőségű találkozót. A világbajnokságon, 2010-ben a Spanyolország–Németország elődöntőt vezette, 2011-ben a Bajnokok Ligája fináléján fújhatott, illetve 2008-ban a Nigéria–Argentína olimpiai döntőt kapta meg.

Saint-Denis, 2016. június 10. Kassai Viktor játékvezető (k) a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja első fordulójának Franciaország-Románia összecsapásán a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján. (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

Saint-Denis, 2016. június 10.
Kassai Viktor játékvezető (k) a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja első fordulójának Franciaország-Románia összecsapásán a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján. (MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

Saint-Denis, 2016. június 10. Kassai Viktor játékvezető (j) és a román Florin Andone a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja első fordulójának Franciaország-Románia összecsapásán a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján. (MTI/EPA/Filip Singer)

Saint-Denis, 2016. június 10.
Kassai Viktor játékvezető (j) és a román Florin Andone a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja első fordulójának Franciaország-Románia összecsapásán a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 10-én, az Eb nyitónapján. (MTI/EPA/Filip Singer)

Kapcsolódó Cikkek