2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Kassai: Nincs időm pihenésre

Három mérkőzésen fújta a sípot a franciaországi Európa-bajnokságon Kassai Viktor. A tatabányai sportember a kontinensviadal első percétől az utolsóig a torna részese lehetett. A hétvégén már Tatán, a megyei játékvezetők szakmai továbbképzésén dolgozott, szombat este pedig a Budapest Honvéd–Ferencváros magyar bajnoki mérkőzést vezette.

– Nincs időm a pihenésre, de ez együtt jár az élsporttal – mondta a játékvezető a Lokálnak a tatai edzőtáborban, miközben kollégái a fizikai tesztre készültek. – Fontosnak tartom, hogy itt legyek a megyei kollégák továbbképzésén, hiszen folyamatosan szükség van az utánpótlásra. Szerencsére pozitív energiákkal töltekezve érkeztünk haza a kontinensviadalról, így azért könnyebb nekivágni a 2016/2017-es idénynek.


Bordeaux, 2016. július 2. Kassai Viktor játékvezető (b) és az olasz Stefano Sturaro a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Németország - Olaszország mérkőzésén a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bordeaux, 2016. július 2.
Kassai Viktor játékvezető (b) és az olasz Stefano Sturaro a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Németország – Olaszország mérkőzésén a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Bár Kassai az Európa-bajnokság döntőjében is közreműködött negyedik játékvezetőként, fontosabbnak tartja, hogy a torna nyitótalálkozóját, a Franciaország–Románia mérkőzést ő vezethette.

– Úgy érzem, az elmúlt években mutatott stabil formánknak köszönhetjük, hogy ránk bízták a nyitómeccset – fogalmazott a negyvenéves bíró. – Mivel az első összecsapást minden világeseményen hatalmas figyelem övezi, így ez óriási elismerésnek számít. Az Olaszország–Németország párharc mindig hatalmas rangadó, így annak is nagyon örülök, hogy azon a mérkőzésen is én fújhattam a sípot. A döntő már csak hab lett volna a tortán, de negyedik játékvezetőként is felemelő érzés volt a fináléban közreműködni.


Az itthoni focilázból sok ugyan nem jutott el a Franciaországban tartózkodó játékvezetőkhöz, azt azonban ők is tudták, hatalmas figyelem övezte teljesítményüket idehaza.

– Nem zártak el minket hermetikusan a külvilágtól. A tornát megelőző értekezleten csak az volt a kérése a játékvezetői bizottságnak, hogy ne foglalkozzunk a sajtóval, ne nyilatkozzunk és a közösségi médiában se legyünk aktívak – árulta el a világ egyik legjobb játékvezetője.

Kassai Viktornak egy hét pihenő jutott az Európa-bajnokság után: a második fordulótól már a magyar élvonalban is vezet mérkőzéseket, emellett ősszel várhatóan több nemzetközi kupamérkőzésen és világbajnoki selejtezőn is közreműködik.

Toulouse, 2016. június 17. Kassai Viktor játékvezető a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja második fordulójában játszott Olaszország-Svédország mérkőzésen a Toulouse-i Városi Stadionban 2016. június 17-én. (MTI/EPA/Armando Babani)

Toulouse, 2016. június 17.
Kassai Viktor játékvezető a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja második fordulójában játszott Olaszország-Svédország mérkőzésen a Toulouse-i Városi Stadionban 2016. június 17-én. (MTI/EPA/Armando Babani)

Kapcsolódó Cikkek