2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XI.kerület XXII.kerület

Két budai is van a Kaszás-jelöltek között

KAD Schneider Zoli

Spolarics Andrea, Schneider Zoltán és Csankó Zoltán várja a szavazatokat

Tíz nappal tovább, augusztus 17-ig lehet szavazni a www.kaszasattiladij.hu oldalon a Kaszás Attila-díj jelöltjeire, akik közül ketten Budához kötődnek: a Budaörsön játszó Spolarics Andrea és a Budafokon élő Schneider Zoltán. A két színművész 2000-ben együtt lépett fel a Dér András által a budatétényi Vojnovich-Huszár villa kertjében megrendezett Szentivánéji álomban. A harmadik jelölt Csankó Zoltán.

A Budaörsi Latinovits Színház tagja, Spolarics Andrea a jelöléssel kapcsolatban így fogalmazott: „Végtelenül hálás vagyok mindenkinek, aki rám szavazott, mert fontos szakmai elismerésnek tartom a Kaszás Attila-díjat! Különleges öröm, hiszen Attilához rengeteg emlék fűz, és talán bízhatok abban, hogy méltó lehetek hozzá, az ő szellemiségéhez, mert ő tényleg egy vérbeli SZÍNÉSZ volt.”


Schneider Zoltán Budafokon él, már a gimnáziumban (XI. kerületi József Attila Gimnázium) alapító tagja volt a Lukácsi Huba tanár vezetésével létrehozott Latinovits Zoltán Diákszínpadnak. Jelenleg a Radnóti Színházban játszik.

– 2001-ben az Új Színházban két előadásban is együtt játszottunk, rendkívül szimpatikus kolléga és ember volt. Mindig segített, mindenkihez volt egy jó szava, kíváncsi volt a másikra. Az Éjjeli menedékhelyben, amikor nem volt színpadon, a kutricát formázó díszlet mögül figyelte az előadást. Ha megveregette a vállad, érezted, hogy jó úton vagy a szerepeddel. Furcsa érzés, hogy egy díj viseli a nevét. A Jászai Mari-díj egészen más, tudjuk, hogy élt egy Jászai Mari színművészünk valamikor. Nekem még mindig olyan, mintha Attila itt lenne velünk.


A harmadik jelölt Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház tagja.

„Barátok voltunk. Fölfoghatatlan, hogy most egy róla elnevezett díj egyik jelöltje lehetek. Ez sokkal több számomra, mint megtiszteltetés.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.