2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb XI.kerület XXII.kerület

Két budai is van a Kaszás-jelöltek között

KAD Schneider Zoli

Spolarics Andrea, Schneider Zoltán és Csankó Zoltán várja a szavazatokat

Tíz nappal tovább, augusztus 17-ig lehet szavazni a www.kaszasattiladij.hu oldalon a Kaszás Attila-díj jelöltjeire, akik közül ketten Budához kötődnek: a Budaörsön játszó Spolarics Andrea és a Budafokon élő Schneider Zoltán. A két színművész 2000-ben együtt lépett fel a Dér András által a budatétényi Vojnovich-Huszár villa kertjében megrendezett Szentivánéji álomban. A harmadik jelölt Csankó Zoltán.

A Budaörsi Latinovits Színház tagja, Spolarics Andrea a jelöléssel kapcsolatban így fogalmazott: „Végtelenül hálás vagyok mindenkinek, aki rám szavazott, mert fontos szakmai elismerésnek tartom a Kaszás Attila-díjat! Különleges öröm, hiszen Attilához rengeteg emlék fűz, és talán bízhatok abban, hogy méltó lehetek hozzá, az ő szellemiségéhez, mert ő tényleg egy vérbeli SZÍNÉSZ volt.”


Schneider Zoltán Budafokon él, már a gimnáziumban (XI. kerületi József Attila Gimnázium) alapító tagja volt a Lukácsi Huba tanár vezetésével létrehozott Latinovits Zoltán Diákszínpadnak. Jelenleg a Radnóti Színházban játszik.

– 2001-ben az Új Színházban két előadásban is együtt játszottunk, rendkívül szimpatikus kolléga és ember volt. Mindig segített, mindenkihez volt egy jó szava, kíváncsi volt a másikra. Az Éjjeli menedékhelyben, amikor nem volt színpadon, a kutricát formázó díszlet mögül figyelte az előadást. Ha megveregette a vállad, érezted, hogy jó úton vagy a szerepeddel. Furcsa érzés, hogy egy díj viseli a nevét. A Jászai Mari-díj egészen más, tudjuk, hogy élt egy Jászai Mari színművészünk valamikor. Nekem még mindig olyan, mintha Attila itt lenne velünk.


A harmadik jelölt Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház tagja.

„Barátok voltunk. Fölfoghatatlan, hogy most egy róla elnevezett díj egyik jelöltje lehetek. Ez sokkal több számomra, mint megtiszteltetés.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.