EUR: 322,31 Ft
CHF: 283,03 Ft
2018. augusztus 19., vasárnap
Huba

Belföld

Ki kezelje a családi kasszát?

, Image: 6084415, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSADCO Photography

A válások zöme az anyagi problémák miatt van (Profimedia)

A válások nagy része anyagi problémák miatt történik. A házastársak ugyanis gyakran nem tudják őszintén megbeszélni a pénzügyi kérdéseket, pedig az emberek 87 százaléka egyhavi megtakarítással sem rendelkezik, ellenben 400 ezer magyar családnak van három vagy még több törlesztendő hitele, és 850 ezer aktív KHR- (BAR-) listás. Fontos nevezőre jutni a pénzügyek területén, hiszen mindenki más családi példával és egyéni elképzeléssel érkezik a közös életbe, aztán ha kialakul egy rossz rendszer, azt nagyon nehéz felülírni. Közösen kell megtalálni a helyes utat a sikeres pénzügyekhez. Amennyiben sikerült a család anyagi helyzetét katasztrofális helyzetbe hozni akár az egyik, akár mindkét fél hibájából, akkor sem a hibák felhánytorgatása a megoldás. Együtt kell átnézni a családi költségvetést, vagyis azt, hogy mire mennyit költöttek az adott hónapban, közösen kell átnyálazni a számlákat és eldönteni, hogy mire muszáj, mire lehet költeni. Az emberek többsége nem hoz tudatosan pénzügyi döntést. Költ, amíg van, és amikor elfogyott, megpróbál kitalálni valamit, pedig a tervezés forradalmasítja a család pénzügyi életét és megújítja a házasságot is.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.