EUR: 326,79 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Egyéb XIII.kerület

Kivirágzott a Gyöngyösi sétány

Virágba borult a Gyöngyösi sétány. Ahogy tizennégy éve mindig, idén is megtartották a hagyományos egynyári virágbemutatót, és amint az megszokott, ezen az eseményen adták át a legvirágosabb erkély és homlokzat pályázatának elismeréseit a díjazottaknak.

Legvirágosabb erkély és homlokzat pályázat és a Gyöngyösi sétány egynyári virágai ( Fotó: Sáfár Tibor)

Virágban pompázik a Gyöngyösi sétány
( Fotó: Sáfár Tibor)

Az biztos, hogy a kerületben odafigyelnek a parkok, zöldfelületek megújítására és a kerület faültetési programjára. Hogy mást ne mondjunk, május első felétől az önkormányzat több mint 16 ezer tő muskátlit és virágos balkonnövényt helyezett ki a virágtartó kandeláberekre. Ráadásul a kerület 21 pontján, csaknem háromezer négyzetméteren, több mint 64 ezer tő egynyári növényt ültetett, ebből 23 ezer virág a Gyöngyösi sétányt díszíti.


Legvirágosabb erkély és homlokzat pályázat és a Gyöngyösi sétány egynyári virágai Hornyikné László Piroska, Nagyné Vadady Mária és Sántosi Imréné ( Fotó: Sáfár Tibor)

A díjazottak: Hornyikné László Piroska, Nagyné Vadady Mária és Sántosi Imréné. Meleg Ferenc nem tudott megjelenni a rendezvényen
( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint az a virágbemutatón elhangzott, az egynyári ágyásokba 85-féle növényt telepítettek, ebből 16 hazai nemesítésű fajta. Ebben az esztendőben nagyobb szerepet kaptak az évelők is, köztük népszerű gyógy- és aromanövények, mint például a zsálya, a levendula és a rozmaring. A díszfüvön kívül három ágyásban különleges, holland magkeverékből vetett virágos gyep fejlődik. A Gyöngyösi sétányon a 3475 négyzetméternyi új gyepszőnyeget a kerületben már több helyen alkalmazott talajvízkutakról működtetett automata öntözőrendszer locsolja.

 

A virágbemutatónak részeként átadták a legvirágosabb erkély és homlokzat elismeréseit. Az első díjat Nagyné Vadady Mária,  Keszkenő utca 25. szám alatti lakos kapta, aki ízléses, változatos, főképpen évelők dominálta kiültetéssel és virágos, futtatott homlokzattal nyűgözte le a zsűrit. A második helyen Meleg Ferenc, a  Máglya köz 11. számú épület lakója végzett, aki szobanövényekkel kombinált balkonkiültetésével nagyban hozzájárul az utcakép javításához. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Hornyikné László Piroska, Hajdú utca 19. szám alatti lakos léphetett fel, aki szépen ápolt, dús, egybefüggő virágfelület kialakításával járult hozzá a tetszetős, virágos utcaképhez. Oklevéllel ismerték el  Sántosi Imréné Hajdú utca 12. szám alatti lakos különleges egynyári balkonkiültetését, amely annak ellenére, hogy nyolcadik emeleti helyszínével magasan helyezkedik el, mégis jelentősen díszíti az utcát. (A győztessel a következő számunkban olvashatnak interjút.)


Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

  Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

  Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

 • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

  Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

  További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.

 • Hatalmas vásári forgatag Mihály-napon

  Hatalmas vásári forgatag Mihály-napon

  Ha Mihály nap, akkor bizony Debreceni Nagyvásár. Évente két alkalommal, a magyar piaci hagyományok egyik legjelesebb képviselője immár 300 éve minden évben várja a vásárlátogatókat.