EUR: 345,56 Ft
CHF: 320,18 Ft
2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Extra

Közmunkás lett Jacko fogadott fia

Közmunkás lett, új otthont talált, és bármelyik pillanatban megszülethet második gyermeke annak a fiúnak, akit a kilencvenes években Michael Jackson mentett meg. Farkas Tamás örökké hálás lesz a pop királyának, akit édesapjának tart, és éppen ezért egyetlen borzalmas pletykát sem hisz el róla.

Néhány hónapja még a kilakoltatástól félt Tamás, a hétvégén azonban már boldogan költözött új otthonába 9 hónapos terhes feleségével és 2 éves kislányával.


– Úgy érzem, most végre rendben vannak körülöttem a dolgok. Szeretnék mindent megadni a családomnak, de az utóbbi időszakban nem találtam munkát, ezért jelentkeztem közmunkásnak. Most nyírom a füvet az utcán, 63 ezer forintot keresek ezzel, de jobb, mintha itthon lógatnám a lábam – magyarázta Tamás, akit valójában Béluskaként ismert meg az ország. A kilencvenes években óriási szenzáció volt, hogy Michael Jackson Magyarországra látogatott. A Bethesda gyermekkórházban figyelt fel Béluskára, aki a májbetegsége miatt teljesen besárgult. A sztár azonnal telefonált a menedzserének, kifizette a 30 milliós májműtét árát és még évekig állta a kezelés költségeit. Óvatos becslések szerint is több mint 50 millió forintnak megfelelő dollárt költött a magyar kisfiúra.

Budapest, 1994. augusztus 8. A világhírű amerikai énekes Michael Jackson ölében tartja az ő költségén gyógykezelt, májátültetésre váró Farkas Bélát a Bethesda utcai gyermekkórházban. Balra a sztár felesége, Lisa Marie Presley. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 1994. augusztus 8.
Michael Jackson és volt felesége, Lisa Marie Presley mindenben segítette Béluskát.
MTI Fotó: Illyés Tibor

– Helikopterrel vittek ki Belgiumba, életmentő műtét volt. Összesen háromszor operáltak, és azt mondták, kicsi az esély, hogy megélem a tizedik születésnapomat. Most mégis itt vagyok! Ha nincs Michael Jackson, akkor én már nem élnék. Páholyból élvezhettem a koncertjét, és az akkori feleségével, Lisa Mary Presleyvel megajándékoztak egy óriási macival, akit Lisának neveztem el, és azóta is őrzöm. Jackson a második apám, és hálás leszek neki, amíg élek. Nem hiszem, hogy egy ilyen ember elkövette volna azokat a szörnyűségeket, amikkel vádolják. Hagyják már békén! – fakadt ki Tamás, aki mindig próbált erős maradni, pedig nem alakult jól az élete, miután a világsztár megmentette. A szülei még a májműtét előtt elhagyták, gyakorlatilag a kórház dolgozói nevelték.


Bizarr titkok Michael Jackson házából

– A vér szerinti szüleim egyszerűen a kórházban hagytak. Miután megműtöttek, hétévesen egy kedves párhoz, a nevelőszüleimhez kerültem. Ők később örökbe is fogadtak. Pár éve azonban megismerkedtem Helénával, amit egyáltalán nem néztek jó szemmel. Sokat veszekedtünk, előfordult, hogy elszökdöstem az iskolából. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy felbontották az örökbefogadást, és azóta nagyon ritkán beszélünk. Újra felvettem az eredeti vezetéknevem, és most már életem végéig Farkas Tamás maradok – magyarázta a 26 éves családfő, aki nemrég rátalált a vér szerinti szüleire is. Mindig is tudni akarta, hogy miért hagyták el, érdemi választ azonban nem kapott. Anyagi problémákra hivatkoztak, és arra, hogy Tamás apja 18 éves sem volt, amikor ő született.

– Ezt is le tudtam zárni magamban. Most már csak a jövővel foglalkozom, hogy a lehető legboldogabb lehessek a családommal.

A Farkas család minden segítségnek örül. Ha valaki úgy érzi, anyagilag tudná támogatni őket, Tamás számlaszáma: 10101164-61092300-01004008.

Budapest, 1994. október 18. Orvosa megvizsgálja a májátültetésre váró Farkas Bélát a Bethesda Gyermekkórházban. A kisfiú operációjának költségeit Michael Jackson finanszírozza. MTI Fotó: T. Asztalos Zoltán

Budapest, 1994. október 18.
Háromszor operálták a kisfiút, Jackson 50 millió forintot költött a gyógyulásra
MTI Fotó: T. Asztalos Zoltán

Budapest, 1996. július 23. A hazánkban tartózkodó világhírű popsztár: Michael Jackson, Farkas Béla, akinek májátültetését Jackson finanszírozta és Michu a Bethesda kórházban. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 1996. július 23.
Jackson az első találkozás után két évvel is meglátogatta a kisfiút. A kép jobb oldalán a magyar származású színész, Michu látható, aki pár hete hunyt el.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Tamásnak kislánya és felesége, Heléna a legfontosabb (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Tamás már az új otthonában fogadta a Lokált (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Tamás felesége, Heléna kilenc hónapos terhes (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Bármelyik pillantban megszülethet a pár második gyermeke, megjepetés lesz, hogy kislány vagy kisfiú (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Tamás egész életét végigkísérte Lisa maci, amit Michael Jacksontól kapott (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Sanyarú sorsa ellenére bizakodó (Fotó: Máté Krisztián)

Farkas Béla Tamás, Michael Jackson (Fotó: Máté Krisztián)

Tamás örül, hogy újra apa lesz (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek