2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Egyéb IV.kerület

Leszel a sétapartnerem?

A Rex Állatszigeten több mint száz árva kutyust gondoznak. Köztük vannak olyanok, akik azonnal örökbe fogadhatók, mert egyik napról a másikra képesek beilleszkedni egy családba. De nem csak gazdikat, önkéntes sétáltatókat is várnak.
– A nálunk lévő kutyák mindegyikének van csipje és állatorvos által kezelt – mondta a Lokálnak Tóth Ferenc, a Rex Kutyaotthon vezető kutyakiképzője. – Legtöbbjük szocializált, sőt, mivel nálunk folyik a leendő kutyakiképzők képzése is, van olyan kutyusunk, amelyik alapfokú engedelmességi vizsgát is tudna tenni. Sok öreg kutyánk van, akiknek utolsó éveikre keresünk szerető családot.
Tóth Ferenc hozzátette, olyan jelentkezőket is várnak, akik bár nem tudnak örökbe fogadni kutyust, szívesen segítenének.

– Lehet hozzánk jelentkezni önkéntesnek. Olyanokat várunk, akik vállalják, hogy bizonyos időközönként eljönnek és megsétáltatnak egy-egy kutyust.
És hogy mennyire jól neveltek az ebek, azt bizonyítja, hogy a Lokál szerkesztője, valamint az egyik önkéntes, Kemenes Villő kezében is jól viselkedtek.


Kapcsolódó Cikkek