EUR: 344,99 Ft
CHF: 320,86 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Külföld

Lezuhant! Meghalt egy pilóta a légibemutatón

Egy pilóta életét vesztette egy légibemutatón történt balesetben a Kanada nyugati részén található Alberta városában – vált ismertté hétfőn.

Bruce Evans, 59 éves pilóta több mint 4100 repülési órával tapasztaltnak számított, utasszállító repülési jogosítvánnyal rendelkezett. A szerencsétlenség vasárnap, egy évente megrendezett légibemutató második napján történt, a kanadai hadsereg Cold Lake-i bázisán.


A hétvégi légiparádén a legkiválóbbnak számító kanadai és több más országából származó katonai pilóták mutattak be különböző manővereket a levegőben. Bruce Evans éppen egy különleges manővert próbált bemutatni T-28 Trojan típusú repülőgépével – mely típust elsősorban az 1950-es és 1960-as években használtak a pilóták kiképzésére -, amikor a gép a nézők szeme láttára kezdett lefelé zuhanni. A pilóta próbálta felemelni a gépet, de nem sikerült, elveszítette az irányítást a gép felett és a földbe csapódott. Bruce Evans életét vesztette a balesetben.

A szerencsétlenség idején az idő tiszta volt, csupán néhány felhő volt az égen. A baleset után a nézőket a helyszín azonnali elhagyására szólították fel, hogy a hatóságok meg tudják kezdeni a nyomozást.

A hétvégi légiparádén mintegy húszezren vettek részt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek