EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Extra

Meghalt a Superman szerelmét elsőként alakító színésznő

Kilencvenöt éves korában meghalt Noel Neill amerikai színésznő, aki elsőként öltötte magára a mozivásznon Superman szerelme, Lois Lane szerepét.

Neill életrajzírója, Larry Ward az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a színésznő hosszú betegséget követően vasárnap halt meg az arizonai Tucsonban lévő otthonában.


Neill a Columbia stúdió 1948-as Superman című 15 részes, fekete-fehér mozis sorozatában öltötte magára először a Daily Planet újságírójának szerepét. Később George Reeves oldalán tűnt fel ismét Lois Lane-ként az 1950-es években vetített Adventures of Superman című televíziós sorozatban.

A színésznő később sem távolodott el a szuperhős világától: ő játszotta Lois Lane édesanyját az 1978-as Superman-filmben és a 2006-os Superman visszatér című moziban is feltűnt.

Az Illinois állambeli Metropolisban 2010-ben avattak fel egy Lois Lane-szobrot, amelyet Neillről mintáztak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Vissza a jövőbe

  A nap képe: Vissza a jövőbe

  Harminchárom évvel ezelőtt, 1985-ben robbant be a köztudatba a ma már klasszikusnak számító Vissza a jövőbe című világhírű sci-fi első része, aminek tiszteletére most újra összeállt egy közös fotó erejéig a trillogia négy meghatározó színésze, Michael J.

 • A Szigeten bulizott a sztárok színe-java

  A Szigeten bulizott a sztárok színe-java

  A tegnap esti hatalmas záró show-val véget ért az idei Sziget. A fesztivál rekordokat döntögetve szinte minden nap telt házas koncertekkel és fergeteges hangulattal várta a bulizni vágyokat.

 • Görbe Nóra: Egy fiatalabb férfi mellett megtalálnám a boldogságot

  Görbe Nóra: Egy fiatalabb férfi mellett megtalálnám a boldogságot

  Pontosan két éve annak, hogy Görbe Nóra eltemette férjét, Pétert és úgy érzi mostmár túl van a gyászon. A színésznő már több randevún is túlesett, de úgy érzi a korabeli férfiakkal nem találja meg az összhangot, ezért most a munkára koncentrál és várja a méltó felkéréseket.