EUR: 323,54 Ft
CHF: 286,14 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb IX.kerület XXI.kerület

Megjött a Vattacukorkirály!

Ha ő megjelenik, a gyerekek sikoltozni kezdenek, a szülők pedig nosztalgiával telve sóhajtoznak. Kis gépével rózsaszín, fehér, sárga cukorszálakat teker egy hurkapálcára. Ő a Vattacukorkirály, aki egész nyáron utazik, minden szabadtéri rendezvényen feltűnik, hogy édességgel lássa el a családokat. Jól figyeljenek, mert kerületünkben is bármikor megjelenhet!

vattacukor

Minden gyerek imádja a vattacukrot

–  Reneszánszát éli a vattacukor – mondja Z. Szabó Miló, akit mindenki csak úgy ismer: a Vattacukorkirály. – Soha nem tűnt el a strandokról és a szabadtéri rendezvényekről, de mostanában nagyobb iránta a kereslet, mint valaha – mondta a Lokálnak a vattacukorárus. Szerinte itt nem túl fontos kérdés, hogy mennyire egészséges ez a finomság.


– Nem diétás, hiszen tisztán színezett cukorból van, de nincs benne tartósítószer meg adalék anyag. És különben is, nem minden nap eszünk ilyet, a hangulathoz viszont hozzátartozik.

Miló vattacukorgépe előtt kígyóznak a sorok, és nem csupán gyerekek vásárolnak nála.


– A szülők nosztalgiáznak, gyerekkorukat idézi, a kicsik meg mindent szeretnek, ami nagy, színes és ehető, ráadásul édes – magyarázta a szakember, aki megerősítette, hogy a gyerekek kizárólag szín alapján választanak. Nála kapható banános, epres, citromos és rágógumi ízű vattacukor, és természetesen a rózsaszín, azaz az eper és a rágó a legnépszerűbb.

WP_20160612_10_20_16_Pro

Többféle ízben kapható a nyalánkság, de a választásnál inkább a szín dominál

– Egyre többször hívnak magánrendezvényekre, születésnapokra, esküvőkre, céges bulikra, ahol a felnőttek is falják a vattacukrot. Most annyira divatos, hogy menő vattacukrost hívni egy privát bulira is. Ez régebben nem volt – mesélte a Vattacukorkirály, akinek bizony pedagógiai érzékkel is kell rendelkeznie. – Mindig van valami vita vagy hiszti a gyerekeknél. Épp ezért gyakran csinálok kevert ízűt is, ha egy gyerek nem tud dönteni, és azért nyúzza a szüleit, hogy hadd kapjon kettőt. Ha pedig azt látom az anyukán, hogy aggódik a sok cukor miatt, jelzem neki, hogy fél adagot is tudok készíteni. Ilyenkor nagyon hálásak a szülők! – nevetett Miló, akitől természetesen már extra nagy vattacukrot is kértek.

vattacukoe2

Cukor és színezék – ez a vattacukor

WP_20160612_10_18_11_Pro

A Vattacukorkirály többféle méretben készíti

WP_20160612_10_18_59_Pro

Minél nagyobb, annál jobb

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.