EUR: 310,19 Ft
CHF: 258,61 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb IX.kerület XXI.kerület

Megjött a Vattacukorkirály!

Ha ő megjelenik, a gyerekek sikoltozni kezdenek, a szülők pedig nosztalgiával telve sóhajtoznak. Kis gépével rózsaszín, fehér, sárga cukorszálakat teker egy hurkapálcára. Ő a Vattacukorkirály, aki egész nyáron utazik, minden szabadtéri rendezvényen feltűnik, hogy édességgel lássa el a családokat. Jól figyeljenek, mert kerületünkben is bármikor megjelenhet!

vattacukor

Minden gyerek imádja a vattacukrot

–  Reneszánszát éli a vattacukor – mondja Z. Szabó Miló, akit mindenki csak úgy ismer: a Vattacukorkirály. – Soha nem tűnt el a strandokról és a szabadtéri rendezvényekről, de mostanában nagyobb iránta a kereslet, mint valaha – mondta a Lokálnak a vattacukorárus. Szerinte itt nem túl fontos kérdés, hogy mennyire egészséges ez a finomság.


– Nem diétás, hiszen tisztán színezett cukorból van, de nincs benne tartósítószer meg adalék anyag. És különben is, nem minden nap eszünk ilyet, a hangulathoz viszont hozzátartozik.

Miló vattacukorgépe előtt kígyóznak a sorok, és nem csupán gyerekek vásárolnak nála.


– A szülők nosztalgiáznak, gyerekkorukat idézi, a kicsik meg mindent szeretnek, ami nagy, színes és ehető, ráadásul édes – magyarázta a szakember, aki megerősítette, hogy a gyerekek kizárólag szín alapján választanak. Nála kapható banános, epres, citromos és rágógumi ízű vattacukor, és természetesen a rózsaszín, azaz az eper és a rágó a legnépszerűbb.

WP_20160612_10_20_16_Pro

Többféle ízben kapható a nyalánkság, de a választásnál inkább a szín dominál

– Egyre többször hívnak magánrendezvényekre, születésnapokra, esküvőkre, céges bulikra, ahol a felnőttek is falják a vattacukrot. Most annyira divatos, hogy menő vattacukrost hívni egy privát bulira is. Ez régebben nem volt – mesélte a Vattacukorkirály, akinek bizony pedagógiai érzékkel is kell rendelkeznie. – Mindig van valami vita vagy hiszti a gyerekeknél. Épp ezért gyakran csinálok kevert ízűt is, ha egy gyerek nem tud dönteni, és azért nyúzza a szüleit, hogy hadd kapjon kettőt. Ha pedig azt látom az anyukán, hogy aggódik a sok cukor miatt, jelzem neki, hogy fél adagot is tudok készíteni. Ilyenkor nagyon hálásak a szülők! – nevetett Miló, akitől természetesen már extra nagy vattacukrot is kértek.

vattacukoe2

Cukor és színezék – ez a vattacukor

WP_20160612_10_18_11_Pro

A Vattacukorkirály többféle méretben készíti

WP_20160612_10_18_59_Pro

Minél nagyobb, annál jobb

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.