EUR: 346,17 Ft
CHF: 321,31 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Külföld

Megölte a bika a spanyol torreádort

Mellkason döfött egy bika egy spanyol torreádort a dél-spanyolországi Teruel arénájában bikaviadal közben, a 29 éves férfi belehalt a sérülésbe.

A bikaviadalt közvetítette a televízió, így a nézők élőben láthatták, amikor az 530 kilogramm súlyú bika a torreádor mellkasába döfte a bal szarvát.


Az eset után az ájult Victor Barriót a terueli aréna egészségügyi állomására vitték, de a fiatal torreádort nem sikerült újraéleszteni. Az EFE spanyol hírügynökség szerint a bika szívtájékon döfte meg a torreádort a szombat esti viadalon.

Az eset után Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a Twitteren tudatta, hogy osztozik Victor Barrio családja és kollégái gyászában.

Az észak-spanyolországi Pamplonában ezekben a napokban a város védőszentjét, San Fermínt ünneplik, ennek keretében nyolc egymást követő reggelen rendeznek bikafuttatást. A San Fermín-ünnep kapcsán más városokban is tartanak rendezvényeket, a tragédia után azonban félbeszakították a terueli ünneplést.

Pamplonában az elhunyt torreádor emlékére fekete karszalagot viseltek a vasárnap reggeli futtatás résztvevői. A futtatás negyedik napján egyébként újabb két embert sebesítettek meg szarvukkal a rohanó bikák, hárman pedig fejsérülést szenvedtek. Az idei bikafuttatási “szezonnak” egy halálos áldozata is van, Pedreguer kisvárosban öklelt halálra egy embert egy bika.

Míg a bikafuttatásokon minden évben tucatnyian sérülnek meg súlyosan, 1984 óta nem halt meg torreádor bikaviadalon Spanyolországban.

Kapcsolódó Cikkek