EUR: 322,90 Ft
CHF: 286,20 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Külföld

Megtarthatja munkáját egy texasi könyvtár bentlakó macskája

Megtarthatja munkáját a Texas állambeli White Settlement közkönyvtárának bentlakó macskája – szavazta meg a település vezetősége.

A helyi rádió beszámolója szerint Fort Worth külvárosának tanácsa 3-0 arányban szavazta meg, hogy a Browser nevű négylábú a könyvtár kabalaállata maradhasson. A vezetőség két héttel korábban 2-1 arányban döntött arról, hogy a cicát 30 napon belül ki kell költöztetni.


Ron White polgármester szerint a Browser elleni megmozdulás előzménye az volt, a városi tanács illetékesei nem engedélyezték az intézmény egyik alkalmazottjának, hogy behozza munkahelyére a kölyökkutyáját.

Browser kiköltöztetésének híre azonban megmozgatta a helyi lakosságot, és a polgármester több mint ezer olyan üzenetet kapott a közösségi oldalakon, amelyekben a macska megtartását kérték.

A voksolás Browser támogatóinak meghallgatása nélkül zajlott le. A macska támogatói szinte ellepték a tanácstermet.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).