2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Mentősökre támadt egy ittas beteg

Könnyebben megsérült egy mentőápoló, valamint a mentőautó sofőrje, amikor kórházba szállítás közben megtámadta őket egy ittas férfi – erősítette meg az MTI információját a mentőszolgálat és a rendőrség szerdán.

A férfihoz kedd késő este riasztották a mentőszolgálat munkatársait – számolt be a történtekről Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Az ittas férfi eleinte békésen viselkedett, majd amikor elindultak vele a kórházba, hirtelen kicsatolta a biztonsági övét és ököllel fejbe vágta a mentőápolót. Ezt észlelte a mentőautó sofőrje, aki megállt, kiszállt a járműből, majd annak oldalsó tolóajtaját kinyitotta. Ekkor a férfi mellbe rúgta őt, amitől hanyatt esett. A beteg ekkor kiugrott a mentőautóból és eltűnt a parkoló autók között. A mentők ekkor a rendőröktől segítséget kértek, majd a férfi után eredtek, mert nem lehetett tudni pontosan, hogy miért tűnt el a kocsik között, nem lett-e ismét rosszul – idézte fel az esetet Győrfi Pál.


A mentőkre az autók között is rátámadt a férfi, akit végül a rendőröknek sikerült megfékezniük – mondta, hozzátéve, hogy mindkét munkatársat egy másik mentőautóval kórházba vitték, de sérülésük nem súlyos.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte: a csepeli Erkély utcába a mentőszolgálat munkatársai kérték a rendőrség segítségét. A férfit a helyszínen elfogták, előállították és ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indult eljárás. A férfit kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és javasolják előzetes letartóztatását.


Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: sajnos nem egyedi a szerda virradóra történt eset, szinte hetente fordul elő olyan támadás, ahol szolgálatteljesítés közben sérülnek meg a mentőszolgálat munkatársai. Az apróbb attrocitások, szidalmazás, rángatás szinte mindennapos – mondta a szóvivő.

Győrfi Pál hangsúlyozta: a mentődolgozók biztonságának erősítését fontos célnak tekinti az OMSZ, ezért a közelmúltban az életmentést sok irányból segítő megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal. Ismertette: az együttműködés egyik fontos eleme a közterületen tevékenykedő mentők biztonságát szolgálja, hiszen az önkormányzati rendészek bizonyos esetekben a mentőkkel együtt érkezhetnek a helyszínre, hogy megelőzzék, elhárítsák az ittas vagy drogos emberek által a mentők ellen irányuló agressziót, támadást.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek