EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb XIX.kerület

Milyen erős lesz az idei Honvéd?

Javában zajlik az NB I-es labdarúgócsapatok felkészülése a július közepén rajtoló szezonra. A Budapest Honvéd új igazolását és oszlopait kérdeztük az előttük álló időszakról és a felkészülés megpróbáltatásairól.

A kapuban: Dávid Gróf


Míg a világsajtó a magyar Királytól volt hangos, azaz Király Gábor remeklésével foglalkozott az Európa-bajnokságon, addig Kispesten sem adják alább egy Grófnál. Kérdés, mikor lesz belőle Kispest Királya?

Gróf Dávid, Bp Honvéd edzés, foci, futball (Fotó: Máté Krisztián)

Gróf Dávid a Honvéd mezében debütálhat az NBI-ben (Fotó: Máté Krisztián)

 

– Elég kacifántos úton kerültem vissza Magyarországra és az NB I-be – mondta lapunknak Gróf Dávid, a Honvéd frissen szerződtetett kapusa, aki tizenhét évesen hagyta el az országot és 2008-tól tavaly nyárig brit és német alacsonyabb osztályú együttesek kapuját igyekezett megmenteni a góltól, majd 2015-ben a másodosztályú Csákvárhoz igazolt. – Külföldön lettem profi játékos, de mindig célom volt, hogy egyszer a magyar első osztályban mutatkozhassak be. Azon leszek, hogy minél hamarabb én legyek az első számú kapus.


Végigvédte az elmúlt esztendőt Csákváron, elképzelése szerint ő lép majd Kemenes Szabolcs helyébe, akinek nyáron lejárt a szerződése, és tavasszal már nem is ő, hanem Horváth András védett a bajnokságban, aki most riválisa a kezdőcsapatba kerülésért folytatott harcban.

– Fiatalon mentem el, és bevallom, már honvágyam is volt. Angliában és Skóciában szép időszakot töltöttem el, a németországi utolsó éveket viszont jobb elfelejteni. Úgy éreztem, nem árt, ha hazajövök. Aztán lehet, hogy később újra belevágok a légióséletbe – mondta a visszatérés okairól.

Az edzői stáb mellett édesapja is ellátja jó tanácsokkal, amit nyilván érdemes meghallgatnia, hiszen Gróf Attila több élvonalbeli klub kapusa is volt. – Edzések után rendszeresen beszélünk, folyamatosan biztat. Azt mondja, ő tudja, mire vagyok képes, bizonyítsam be az embereknek.

Eppel, a magára hagyott csatár?

Nyaralással, vizsgákkal és némi futással töltötte a pihenőidőt Eppel Márton. A kispesti támadó az Európa Ligába vágyik a piros-feketékkel. Mint mondja, Youla hiányzik majd mellőle, de így is van elég jó játékos a támadószekcióban.

Eppel Márton, Bp Honvéd edzés, foci, futball (Fotó: Máté Krisztián)

Eppel Mártonra (pirosban) hárul a gólszerzés (Fotó: Máté Krisztián)

 

– Fárasztó volt újrakezdeni az edzéseket, majdnem egy hónap szünetünk volt, én labdát nem is láttam, de azért rendszeresen futottam. De nem baj, tudom, az elején szenvedni kell, aztán ez meghozza a gyümölcsét úgyis. Azért nem telt eseménytelenül a pihenő időszak, mert a főiskolai vizsgáimra kellett koncentrálnom – mondta a Lokál Extrának Eppel Márton, a télen szerződtetett csatár, aki azért egy hetet el tudott tölteni párjával Spanyolországban. – Fél éve vagyok itt, úgy látom, van esély az első hatban végezni, jó lenne odaérni az Európa Ligára jogosító helyek valamelyikére, akár a Magyar Kupán keresztül is.

A center elárulta, kicsit sajnálja, hogy csatártársa, Youla távozott a klubtól, mert szeretett vele együtt játszani.

– Amikor ketten együtt voltunk a pályán, megosztottuk a védők figyelmét. Most lehet, hogy nehezebb dolgom lesz emiatt, de itt van Dark, akiben nagy lehetőségek vannak, remélem, vele vagy bármelyik társammal hasonlóan jó párost alkotunk majd.

Botka Endre: Csak a labda és a pálya zavart

A válogatott közelébe már többször odafért Botka Endre, aki nem adja fel, hogy Fiola, Lang vagy Bese helyére kerüljön. A nyári szünet utáni edzéseken azonban még messze volt a csúcsformától.

Botka Endre, Bp Honvéd edzés, foci, futball (Fotó: Máté Krisztián)

Botka Endre nagyon szenvedett az alapozás első edzésén (Fotó: Máté Krisztián)

– Az előző évekhez képest most volt talán a leghosszabb szünet a bajnokság vége és az alapozás kezdete között az Európa-bajnokság rajtja miatt. Teljes mértékben sikerült regenerálódni, készen állunk a munkára – mondta Botka Endre. A jobbhátvéd viccesen hozzátette, az első edzésen csupán a pálya és a labda zavarta őket. – Azért a pihenés alatt sem maradtam sport nélkül, muszáj is valamennyire mozgásban tartanunk magunkat. Csak így teljes az életünk.

Úgy véli, az előttük álló szezonban kijöhet jól a lépés a klubnak, ezért mindent megtesznek.

– Egyénileg is vannak célok, én is ki akarom hozni magamból a maximumot, hogy segítségére lehessek a csapatnak.

Bernd Storck szövetségi kapitány is számolt Endrével, aki többször is ott volt a válogatott keret összetartásain, ám a keretszűkítéseknél mindig kikerült a csapatból. A helyén a selejtezőkön, a felkészülési mérkőzéseken és az Európa-bajnokságon jobbára Fiola Attila, Lang Ádám vagy Bese Barnabás kapott szerepet.

Rajt Újpesten

Az NB I 2016/2017-es szezonjában a Honvéd Újpesten kezdi meg a menetelést a július 16-i hétvégén. Ebben a hónapban még két mérkőzés vár Marco Rossi fiaira, a július 23-i hétvégén fogadják a Ferencvárost, majd utaznak Szombathelyre a Haladáshoz. Pontos kezdési időpontok még nem ismertek.

Jöttek-mentek

A Honvéd, mint minden együttes, augusztus 31-ig igazolhat játékosokat. Lapzártánkig a következő játékosmozgásról számolhatunk be: Gróf Dávid és Hajdú Ádám érkezett, míg Aleksandar Ignjatovic, Jelena Richárd, Kemenes Szabolcs, Szatmári Lóránd, Souleymane Youla távozott.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.