EUR: 322,83 Ft
CHF: 285,82 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb XVII.kerület

Mindenkit vár a strand!

Idén sem kell messzire menni, hogy a nyári forróságot vízpart mellett lehessen elviselni. Az Újlak utcai uszoda kinti és benti medencéi idén is várják a látogatókat. Megújult kinti zuhanyzók, wifi és strandröplabdapálya teszi még vonzóbbá a helyet.

Újlaki strand 17 ker (Fotó: Máté Krisztián)

A kinti nagy medence, a háttérben az uszoda épülete (Fotó: Máté Krisztián)

– Eget rengető, látványos változások nincsenek tavalyhoz képest. A cél a szinten tartás volt, rengeteg gépészeti beavatkozást elvégeztünk – summázott röviden ottjártunkkor Nagy Attila, az Újlak utcai uszoda vezetője. – A strand területén viszont megújult a vizesblokk, korszerű körülmények között, hölgyek és urak egymástól elszeparálva zuhanyozhatnak. Továbbra is két medencével várjuk a látogatókat, a 10-szer 20 méteres, egy méter mély strandmedencével és mögötte az öt méter átmérőjű, negyven centiméter mély pancsolóval.


Újlaki strand 17 ker (Fotó: Máté Krisztián)

Nagy Attila szerint pont jó a víz hőmérséklete (Fotó: Máté Krisztián)

A fejlődési lehetőséget Nagy Attila továbbra is új medencék, csúszdák, élményelemek bővítésében látja, a közeljövőben azonban erre nincs remény. A strand így is bőven kínál lehetőséget egyéb mozgásformákra, pingpongozni, tollasozni és strandröplabdázni is lehet, ehhez az uszoda biztosít eszközöket.

– A fiatalok szempontjából jó hír, hogy van wifi a területünkön, és a büfé szokás szerint kinyitott a strand oldalán is.


Úszó-, vízilabda-, lovas- és napközis táborok is hordják a gyerekeket szép számmal az Újlak utcába, míg a helyi lakosság inkább a hétvégén választja a strandot.

– Június utolsó hétvégéjén már majdnem ki kellett tenni a megtelt táblát. Reméljük, végig marad a jó idő.

Újlaki strand 17 ker (Fotó: Máté Krisztián)

Bent is zajlik az élet, Réka a nemrég felállított rajtkövet tesztelte (Fotó: Máté Krisztián)

Szepesi Niki is oktat

Szepesi niki Újlaki strand (Fotó: Máté Krisztián)

Szepesi Niki kicsiket tanít úszni (Fotó: Máté Krisztián)

A Bókay KSI vízilabdás fiataljai is az Újlak utcában táboroznak, az egyik oktató pedig a korábbi olimpikon úszó, Szepesi Nikolett.

– Tavaly ősszel indítottunk egy úszótanfolyamot, velük járunk ide. Nagyon élvezem, hogy megtaníthatom őket úszni, és rengeteg energiát adnak. Nyolckor találkozunk itt, reggeli és szabad foglalkozás után tornázunk, majd jöhet a medence, napozás és ebéd. A csendes pihenő után pedig újra edzés, és délután négyig vagyunk itt – mesélt a programról a korábbi klasszis, akinek egyelőre nem célja olimpikonok nevelése, sokkal inkább az, hogy a gyerekeket vízbiztossá tegye, ami nagy segítség a szülők számára is.

Leállás augusztusban

Augusztus első két hetében az uszoda zárva lesz, de a strand üzemel. A benti medenceteret festik és a takarítják a szellőzőrendszert.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.