2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb II.kerület XXII.kerület

Myrtill: Nagy öröm újra egymásra csodálkozni

Micheller Myrtill legutóbb gyermekkora két kedves helyszíne: Rózsakert és Gazdagrét között, a Törley Látogatóközpontban lépett fel, nem messze attól az épülettől, ahol kisiskolásként elkezdte a zenei tanulmányait. Július 9-én pedig már a Margitszigeten Edith Piaf-dalokat énekel. A ma is Budán élő énekesnőt emlékeiről és nyári programjáról kérdeztük.

– A XXII. kerületbe a rózsakerti új lakótelep építésekor költöztünk gyerekkoromban, így az ott épülő általános iskola kezdő évfolyama voltunk, és kisiskolás éveimet szinte végig itt töltöttem. Meghatározóan jó időszak volt ez számomra, és az idei iskolatalálkozónk immár több évtized elteltével is emelkedett, nosztalgikus emlékeket tudott felidézni – számolt be Myrtill a Lokál Extrának.


– Gimnazista éveimet megint egy új lakótelep közössége formálta, átköltöztünk Gazdagrétre, de aztán későbbi, már saját lakhelyeimet is a XI. és XII. kerületben találtam meg. Kedvelem Budának ezt az oldalát, és mára már elég jól ismerem is. Szeretem, ahogyan változik, alakul, színesedik, és őszintén szólva az egyre zsúfoltabb belvárosunk miatt már újra visszavágyom a XXII. kerületbe – árulta el nekünk az énekesnő.

myr008

Myrtill nyáron sem fog sokat pihenni, a Margitszigettől a Budapest Jazz Clubig koncertezik

Az emlékekkel kapcsolatban azt is megtudtuk Myrtilltől, hogy a régi helyszíneken általában találkozik is ismerősökkel.


– Igen nagy öröm újra egymásra csodálkozni, én sokszor zavarba is jövök, mert általában én vagyok, akit megszólítanak az ismerősök, és bizony néha nem egyszerű kapcsolni, hogy is volt anno, mert nem kevés idő telt el azóta.

Myrtillnek a Swinguistique nevű formációjával a nyáron jelenik meg új zenei anyaga Edith Piaf zenéinek átdolgozásaiból, ennek július 9-én lesz a bemutatója a Margitszigeten, majd hallhatjuk a szeptember 4-i Zsidó Kulturális Fesztiválon is. A Voice and Guitarban, a Pintér Tiborral már tizenegy éve közösen működtetett duóban pedig állandó klubhelyszínen, a Budapest Jazz Clubban gyönyörködhetünk egész nyáron Myrtill hangjában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.