2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Sport

Nadal akadémiájára mennek a magyar fiúk

Markovits László, a Vasas SC elnöke, egykori teniszező korábban sokáig élt Spanyolországban. Az ott kialakított kapcsolatainak köszönhetően a jövőben a világ egyik legjobb teniszezője, Rafael Nadal akadémiáján készülhetnek a magyar tehetségek.

napisport_valkuszmate2

Valkusz Máté már meg is érkezett Nadal akadémiájára

Rafael Nadal akadémiája idén júniusban nyitotta meg kapuit a mallorcai Manacorban, a világklasszis teniszező szülővárosában. Az azóta eltelt időszak tárgyalásainak köszönhetően a teniszszövetség a Nadal Akadémia hivatalos partnere lett.

– Nagyon fontos tisztázni, hogy ez nem egy franchise-rendszerű műhely. Rafael Nadal tudatosan készül a pályafutása utáni életre, ezért az akadémia az ő, illetve a családja tulajdonában van – mondta a Lokálnak Markovits László. – A spanyolok kerestek meg engem, hogy szeretnének együttműködni a magyar szövetséggel, én pedig az első pillanattól egyértelművé tettem, hogy nem szeretném, ha ez a kapcsolat kimerülne abban, hogy játékosokat közvetítünk az akadémiára. Szerencsére az elképzelésem nyitott fülekre talált, így például versenyeket is szervezhetünk majd hazánkban, amire eljön Nadal is. Zajlanak az egyeztetések arról is, hogy 2017-től Budapesten is elinduljon a Rafael Nadal Tour, ami egy utánpótlásverseny-sorozat, a győztesei pedig testközelből is megismerkedhetnek a mallorcai akadémiával.


Mint azt Markovits László lapunknak elmondta, az első magyar játékos már meg is érkezett az akadémiára. Valkusz Máté a mostani próbahetek után szeptembertől egy éven át jelentős időt tölt majd kint és együtt utazik versenyekre az ottani csapattal.

Kapcsolódó Cikkek