2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb XV.kerület

Nagy terveket szőtt a Dalnoki Akadémia

Jól sikerült nyári táboroztatás után újabb nagy tervek megvalósítása előtt áll a kerületben működő Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia, amelynek vezetőedzője, Balogh Ákos a Lokál Extrának beszélt egy új bázis kialakításáról, sőt egy esetleges felnőtt csapat létrehozásáról is.

15ker_dalnoki (3)

Az utánpótlás-nevelő műhelyben kimagasló szakmai munka folyik

A Dalnoki Akadémia ötlete Czuk Henrik egykori ferencvárosi utánpótlásedző fejéből pattant ki még 2005-ben. A sokat sejtető ötlet ekkor még csak körvonalaiban létezett. 2006. február 4-én, 74 éves korában elhunyt Dalnoki Jenő. Czuk Henrik személyesen felkereste a családot és engedélyt kért az akkoriban alakuló focisuli névhasználatához. Dalnoki leszármazottai, Dalnoki Ildikó és ifjabb Dalnoki Jenő beleegyezésüket adták, így az egykori Fradi-legenda neve halálát követően szinte néhány hónappal máris a labdarúgással, azon belül is az utánpótlással kapcsolódott össze.


A klub székhelye a XV. kerületi Testvériség pálya lett. Jenő bácsi a kerület egykori díszpolgáraként a sportpályától kőhajításnyira, a rákospalotai temetőben nyugszik. A Fradi-Dalnoki-Focisuli jó kezdetéhez minden adott volt. A kis lépésekkel induló focisuliból mostanra az ország egyik legeredményesebb utánpótlásbázisa lett.
– Az elmúlt évben minden csapatunk nagyszerűen szerepelt a különböző Bozsik-tornákon – mondta lapunknak Balogh Ákos. – Közülük is kiemelkedett a 12 éven aluliak csapata, igaz, nálunk nem az eredményesség az elsődleges szempont, hanem az, hogy minél több fiatalt neveljünk ki a magyar futballnak.

15ker_dalnoki (2)

A nyári táborban mindenki jól érezte magát

A Dalnokinál – mint minden évben – idén nyáron is rendeztek nyári táborokat, talán mondani sem kell, hogy telt házzal.
– Három turnusunk volt, mindhárom csoportban harminc gyerek vett részt. És nemcsak a nálunk focizó gyerekek jöhettek, hanem „külsősöket” is szívesen láttunk. Sőt, nagyon örültünk annak, hogy immár vannak évről évre visszatérő gyerekeink, akik nálunk töltik a nyár egy részét.
A klubnál eddig a 6–12 éves gyerekekkel foglalkoztak, ám ez augusztustól megváltozik.
– A következő bajnokságban a 14 éven aluliak megmérettetésében is indítunk csapatot, így lesz még egy korosztályunk. De ennél sokkal nagyobb terveink is vannak. Nagyon jól érezzük magunkat a XV. kerületben, ám bővülnénk, ezért a tervek szerint a szomszédos településen, Fóton is indítunk egy csoportot. Sőt, a középtávú célok között az is szerepel, hogy a nálunk felnövő, de végül profi szerződéshez nem jutó gyerekeknek jövőképet mutassunk, ezért szeretnénk létrehozni egy csak saját nevelésű fiatalokból álló csapatot.
Addig is gőzerővel szervezik az augusztus 27-én rendezendő XI. Dalnoki Jenő Emléktornát, melyen tizenkét csapat vesz részt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.