EUR: 353,27 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb XXIII.kerület

NB I-es csapatokat hagytak maguk mögött

A Török Flóris Törekvés SE-nél 1997 óta nevelik a jövő nagy kosárlabdázóit, ám az elmúlt néhány évben új iskolai programot indítottak. Ennek köszönhetően a klub a nyár elején megszerezte az első, országos bajnokságban elért érmes helyezését.

20-23ker_kosar

Rengeteg gyerek kosarazik a Török Flóris Törekvésben

Mint azt Beliczay Krisztián a Lokál Extárnak elmondta, 2008 őszén indították el azt az iskolai programot, amelynek köszönhetően ma már 11 környékbeli iskolában kosarazhatnak a gyerekek szervezett keretek között.
– Pesterzsébet mellett Soroksáron és a XVIII. kerületben is van olyan iskola, ahol a testnevelők irányítása mellett, de a mi szervezésünkben edzenek a gyerekek. Havonta aztán megszervezzük a Törpilla Kupát, amelyen az iskolák tanulói egymás ellen játszhatnak. Ilyenkor több mint kétszáz csemete hangja tölti be a termet.
A szakember hozzátette, a programnak köszönhetően 250-300 gyerekük van a külsős helyszíneken, de a különböző korosztályos bajnokságokban szereplő csapataik létszámára sem lehet panasz. Sőt az eredményekre sem.


20-23ker_kosar3

A Törpilla Kupán a legkisebbek is megmutathatják magukat

– Összesen 140 gyerekünk van a mini korosztálytól egészen a juniorokig, és az elmúlt évek munkájának legnagyobb sikere az volt, hogy a serdülő csapatunk bronzérmet szerzett az országos bajnokságban. Történelmi tett volt, hiszen ez volt a klub országos bajnokságban elért első érmes helyezése. De nem csak ezzel büszkélkedhetünk, hiszen a különböző korosztályokban folyamatosan ott vagyunk az országos döntőkben. Az ötven női kosárlabdaklub ranglistáján jelenleg a 9. helyen állunk, amivel NB I-es csapatokat és akadémiákat is megelőzünk.

Bár a klubnál jelenleg nyári szünet van, nem sok pihenőt kaptak a játékosok.
– Augusztusban kétszer is edzőtáborba megyünk, hiszen a kicsiket és a nagyobbakat külön táborozhatjuk. Az egyik legnagyobb buli nyáron a városligeti streetballfesztivál, amiből természetesen mi sem maradhatunk ki. Tavaly összesen 22 csapattal mentünk el a rendezvényre, sőt az edzők is összeálltak. Igaz, hogy 2007-ben egyszer már szerepelhettünk az NB I/B-s bajnokságban, és az még most nem realitás, de úgy gondolom, folyamatosan fejlődünk és építkezünk.


Beliczay Krisztián lapunknak elmondta, a fejlődés ellenére egyáltalán nem dőlnek hátra, szívesen várnak bárkit, aki szeretne náluk kosarazni, sőt, újabb  iskolák jelentkezését is szívesen veszik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.